14.5.2022

Wien, joskus vaimon sinne vien

Kaupunki kierros

Illalla tulin kaupunkiin, mutta olin niin uuvuksissa että kävin vain lähiravintolassa syömässä aika vaatimattoman spagettibolognesen. Yöunet ei ole olleet ihan parhaat, toiselle kyljelle kun yrittää kääntyä, muistuttaa tapahtuneesta.

Nyt nukuin hyvin ja aamulla virkeänä tutustumaan keskustaan. Kyllä nuo vanhat rakennukset hivelee silmää, joskus on osattu ja ollut aikaa rakentaa. Nykyisin vedetään pintaa märän betonin päälle, riidellään jokunen vuosi oikeudessa ja 20 vuoden päästä katepillari vetää rakennuksen nurin.

Ei olla vaimon kanssa täällä koskaan käyty, vaikka suunnitelmissa ollut. Siksi nyt hyvällä mielellä jätän syvemmän tutustumisen toiseen kertaan.

Tonavan rantaa seuraillen

Wienistä lähtee ainakin etelä-rantaa tosi mahtava pyörätie, hyvin merkitty ja pyöräilijöitä tuli vastaan satoja. Oli monenlaista kulkijaa, perus turistia sähköpyörällä, paikallisia kulkijoita, maantie- ja triathlon pyörillä menijöitä. Muutama sujahti ohi niin vauhdilla, että siinä olisi Pesun Matillakin ollut tekemistä. Vitsi, vitsi, ohi olisi Matti mennyt.

Ei ollut maisemissa valittamista, tämän päivän 104km ja 4h 39minuutin matkasta noin 80km oli Tonava näköpiirissä.

Sain myös ensimmäistä kertaa matkaseuraa. Olin kymmenkunta kilometriä tullut keskustasta kun kaveri ajoi ohi säädyllistä vauhtia. Hetken seurasin ja sitten kysyin voinko ajaa pesissä, teen tämän aina, en vaan jää sanomatta mitään roikkumaan. Sanoin että pitkä matka ja vetoapu kelpaisi, hän sanoi sen sopivan hyvin. Kysyi minne olen menossa, vastasin että Italiaan, sanoi mielellään auttavan matkan teossa.

Kyllä oli nautinto ajaa takana ja ei tarvinnut edes miettiä risteyksissä mihin mennään, sillä hän lupasi antaa vinkin kun tiet eroaa. Kaveri ajeli pieneen vastatuuleen semmoista 27km/h vauhtia ja takana oli helppo tulla. 25km vetoavun jälkeen hän kertoi kääntyvänsä, antoi minulle vielä neuvoja reitistä ja toivotti hyvää matkaa. Minä kiittelin vetoavusta ja juttutuokioista.

No hyvistä neuvoista huolimatta yhdestä mutkasta käännyin automaattisesti joen varteen. Ihmettelin kyllä että ompas täällä enää vähän kulkijoita, muutama pyöräilijää tuli vastaan. n. 6km kohdalla tuli portti, katsoin että siinä joku tehtaan vesiputki menee Tonavan ja siksi varmaan este. Minä nokkelana poikana raijasin pyörän ohi portin, enkä edes jokeen pudonnut. Putkien yli ja kohta toinen portti, sama homma sain kierrettyä. Hymy huulilla jatkamaan, pari sataa metriä ja loppui koko pyörätie, pelkkää metsää. Äskeinen uusiksi toiseen suuntaan, ei siinä muu auttanut.

Tässäkin asiassa löytyi hyvä puoli, sain ajaa 6 km myötätuuleen.

Alkaa kulkemaan

Täytyy tunnustaa että alkumatka ollut vähän takkuista ajamisen suhteen. Ei ollut tuo valmistautuminen Suomessa ihan suunnitelmien mukaan. Pääsiäisenä tulin kipeäksi ja meni kaksi viikkoa ilman liikuntaa, kävin siinä välissä jo tarkastuttamassa keuhkot ja rohinat lääkärillä. Kotitestit näytti vain yhtä viivaa, mutta lekuri epäili että saattoi olla korona. Tämän kahden viikon levon jälkeenkin olo oli hieman voimaton ja liikuin aika vahän

Tänään alkoi tuntua ajo hyvälle, vaati vähän kilometrejä alle. Tuossa loppumatkasta pari pyöräilijää ajoi ohi ja ensimmäistä kertaa rupesi reisi nykimään, että perään pitäisi lähteä. Otin pienen kirin ja kysyin taas voinko ajaa peesissä, vastaus myöntävä. Kaveri ajoi muna-asennossa 32-36 km/h vauhtia ja hänen naisystävä? ja minä tulimme perässä. Viitisen kilometriä otin kyytiä, se teki terää, sai vähän jalkoja auki.

Loppumatkan ajelin taas maisemia katsellen. Tuo keskari ei kovin korkealle nouse, vaikka tänään jo vähän vauhtiakin pidettiin, sillä nuo kaupungissa maleskelut laskee sitä mukavasti.

Krems

Kiva pieni kylä Tonavan varrella. Kaupungin keskusta pieniä putiikkeja sekä viini baareja ja ravintoloita. Majapaikka ei niin pieni, mutta loistava asiakaspalvelu. Jotkut vaan osaa hoitaa asiat niin, että niistä voi blokiin kirjoittaa.

Tänään pääsen peiton alle hyvissä ajoin ja hyvällä mielellä. Aamupala odottaa 8:00 aikaan valmiina, mikäs sen parempaa.

Kommentit

12 comments on “Wien, joskus vaimon sinne vien”

 1. Jes💪 Kyllä se siitä ja hienot on maisemat, ihan matkakuumetta alkaa pukata🤗

  1. Maisa. Ei muuta kun netti auki, varaat matkat ja lähdette. Ei ole sen vaikeampaa. Arskalta et kysy mitään, ilmoitat vain asian.

 2. Valitaan siihen yhteiseen Wienin matkaan joku toinen reitti, tuo on miulle liian lennokasta🙄

  1. Vaimo. Otetaan vain parhaat palat, siellä löytyy reittiä ja nähtävää pienemmälläkin kilometrimäärällä. Sitä paitsi silloin on muutakin tekemistä kuin istua pyörän päällä❤️

 3. Kremsissä olen käynyt 1980-luvulla. Siellä on mäntyöljytislaamo kuten Ensolla oli Imatralla.

 4. Ukko kuntoutuu ja upeat maisemat, kyllä varmaan alkaa pyörä kulkemaan.

  1. Kyllä tässä jo kolhuista on toivuttu. Tänään yksi pyöräily kaveri kysyi samaa ja sanoin että kaikkea muuta voi tehdä, paitsi vasemmalla kädellä viitata. No tuskin olisin vastaustakaan tiennyt.

 5. Veke. Alku aina hankala, vai miten se menee. Toivottavasti lopussa kiitos seisoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.