16.7.2023

Tour de France

Ranskan ympäriajo

Kilpailulla on pitkä historia, tämän vuoden kisa on järjestyksessään 110. Koko kilpailun pituus on huimat 3406km. Tämän päivän 15.7 osuus Annemasse - Morzine. Pituus 151,8km ja nousumetrejä 4281, kyseessä siis vaativa vuoristo etappi.

Kilpailua johtaa Tanskalainen Jonas Vingegaard, toisena on Slovenialainen Tadej Pogacar ja kolmantena Australialainen Jai Hindley, joka voitti viime vuonna Giro d'Italian.

Olin viime vuonna katsomassa viimeisen etapin ja näin kun Hindley tuli maaliin Veronan amfiteatterin upeaan tunnelmaan. Pääsin vielä aivan loistavalta paikalta seuraamaan tapahtumaa, kuskit tuli punaista mattoa aivan edestämme. Kiitos tästä menee ystävälleni Italialaisella Lucalle ja hänen perheelleen.

Annemasse

Nyt oli taivaan kappaleet kohdallaan, sillä Tour de France ja minun Tourin aikataulut meni hienosti yksiin. Olen siis nyt Sveitsi / Geneve ja startti on Ranskan puolella. Hotellilta lähtöpaikalle 7km.

Ei muuta kuin taas kerran tavarat kasseihin ja odottavalla fiiliksellä kohti tapahtumapaikkaa. Odotettavissa on ruuhkaa ja hyvää tunnelmaa, sillä tuota sirkusta pyörittää iso raha.

Täytyy nyt myöntää, että pieni pettymys oli odotuksiin nähden. Se Giro oli niin upea kokemus, siellä pääsi kilpailijoiden tuntumaan sekä kaluston viereen. Katsoin siellä Jaakon lämmittelyä muutaman metrin päästä. Täällä koko alue oli aidattu ja verkon takaa näki, mitä näki. Toki show oli kova alueelle, sitäkin hieman lannisti kun kaikki oli Ranskaksi.

Mieletön karavaani siinä liikkuu, ennen kilpailijoita lähti lukuisia moottoripyöriä ja autoja. Sitten tuli kisakuskit ja sen perään kymmenittäin huoltoautoja. Ennen kisan alkua kulki kaikenlaista mainos kulkuneuvoa, jossa kyllä oli mielikuvitusta.

Kuvia otin jostain syystä vähän, lähdön kuvasin videolle, sitä ei nyt tänne saa.

Pikkuhiljaa kohti Alppeja

Pääsin lähtemään kisapaikalta vasta kahden maissa iltapäivällä ja siksi varasin majoituksen vain vähän Geneve järven jälkeen. Ettei mene kauhean myöhään majoittuminen.

Kävin syömässä rantakadulla sekä uimassa ennen rannalta irtautumista. Tästä enää 12km majapaikkaan.

Menikö niin kuin suunnittelit?

Menin majapaikkaan ja kerroin varanneeni huoneen Booking kautta. Kaveri selasi konetta ja ei löydy, pyysi varausnumeron. Olin varannut huoneen la-su yöksi kyllä, mutta viikon päähän. En tiedä miten se on muuttunut, katselin kyllä montaa eri vaihtoehtoa ja hinta ratkaisi.

Majapaikka oli tietysti täynnä ja sanoi että on jokin festari ja siksi kaikki paikat täynnä. Auttoi hienosti ja soitteli useaan paikkaan, kaikki täynnä. Laajennettiin aluetta ja löytyi Ski hotellista tilaa. Nimikin kertoo sen olevan hieman ylempänä.

Pyörällä ensin 12km eteenpäin ja siitä junalla 35 minuuttia ylöspäin. Pyöräillen en olisi varmaan jaksanut, joka tapauksessa yöhön olisi mennyt.

Mahtava paikka ja mikä vastaanotto. Olivat siis tietoisia tulostani ja naurettiin porukalla pienelle sekoilulle. Ihmettelivät kuinka olen niin hyväntuulinen, vaikka jouduit vaihtamaan majapaikkaa sekä matkustamaan. Sanoin että taas olen yhtä kokemusta rikkaampi, mille voi jälkikäteenkin nauraa.

Otin tuossa illalla pari tunnelma kuvaa, hieman kummastelelevia katseita sain kun pimeässä tulin pyörän kanssa. Yksi porukka pysäytti ja halusi tietää miten tänne eksyin.

Kommentit

2 comments on “Tour de France”

  1. Taas kerran nostan hattua, olet kyllä tosi hienolla asenteella ja rohkeudella matkalla👍 mahtavia kokemuksia ja muistoja, niitä ei voi kukaan viedä, ne ovat aina sinun. Hyviä kilometrejä ja jaksamista, taitaa olla odotettavissa ”pientä” ylämäkeä😂☀️🚴🏻‍♂️

    1. Äsken just tulin aamupalalta ja vaihdettiin Respassa kuulumiset. Lupasin lähteä täältä kohti seuraavaa virhettä, mutta en kiireellä. Täytyy tutustua kylää. Alkaa matka tänään huimalla ala mäellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.