20.5.2022

Tonni täynnä

Arvio alakanttiin

Laitoin ensimmäiseen päivitykseen matka-arvioksi 1500+ Pitäähän se silleen paikkansa että yli 1500km menee. Tehdään uusi arvio 1700 km. Olin katsonut matkat kaupungeista toisiin mapsin pyörä reiteillä. Nyt kuitenkin menen huomattavasti pienempiä ja mutkaisempia teitä.

Ekat tonnin keskivauhti 20,5km/h. Tasaisella tiellä tyynellä vauhti n. 25km/h, sitä vauhtia pystyn ajamaan puristamatta ja matkasta nauttien. Kaupungeissa ja kylissä, joita täällä riittää menen hyvin hiljakseen, ehtii pää pyöriä. Hiekkateillä myös toki vauhti rauhallisempaa.

11 päivää olen matkaa tehnyt perjantai-iltaan mennessä, matkaa tullut 1 050 km. Tunteja satulassa 5 h 24 min. Tekee siis reilu 4,5h / päivä ajoa. Garmin kellottaa ajan automaattisesti.

Hyvä startti

Heräsin perjantai aamuna hyvin levänneenä. Eilisen hotellin varasin vasta Innsbruckin keskustaan tultuani, monesti tulee viimehetken tarjouksia ja saa huoneen halvemmalla. Tätä keinoa ei uskalla käyttää jos majapaikkoja niukasti. Keskustasta n. 400m oleva majoitus aamupalalla 70,-

Aamulla kun hain pyörääni alakerran lukollisesta säiliöstä, tuli isäntä turinoimaan. Kyseli matkasta ja piti sitä tosi pitkänä. Halusi ottaa kuvan mukana olevasta matka kartasta. Kiitokset Helmille sen tekemisestä, monesti on sitä matkan aikana katseltu. Hän kävi täyttämässä vesipulloni ja sanoi että tulossa kuuma päivä, muista juoda riittävästi. Sinne jäi peukalo pystyyn kun lähdin.

Taas oli loistavat pyöräreitit 85km Landeck:n asti. Oli myös aika tasaista Alppien laaksossa.

Varasin huoneen Landeck:n kylässä samalla kun täytin vatsaani. Katsoin että tuttu kylä urheilulähetyksistä St Anton on 27km päässä, tiesin kyllä että tästä alkaa nousu, mutta kyllä se silti taas yllätti, tuo 27km oli lähestulkoon koko matkan ylämäkeä. Alkoi jalat loppumaan, vaikka pidin useita taukoja.

Nyt on varma että päivämatkat lyhenee roimasti, sillä edessä on hikisiä kilometrejä.

Muonatäydennys

Kävin joku kilometri ennen majapaikkaa hakemassa juotavaa huoltoasemalta. Siinä ei ruuhkaa ollut ja mies rupesi kysymään mistä olen tullut. Sanoin Innsbrukista aamulla lähdin, piti matkaa hurjan pitkänä. Varmisti onko minulla sähköpyörä, sanoin että omilla mennään. Hän itse asui siinä Landeck kylässä ja sanoi että sieltä on kauhea nousu pyörällä, olin samaa mieltä.

Ostin ison pullon tuoremehua ja jätskin. Jäin lipomaan jäätelöä sisälle, sillä hänellä oli paljon asiaa. Sitten hän meni vitriinille, jossa pusseihin pakattuja eväitä. Sanoi että hän antaa nämä minulle, varmaan on kova nälkä. Sanoi että kaikki on tänään tehty / paistettu ja huoltoasema menee puolen tunnin päästä kiinni. Olin vähän, että enhän minä kaikkia, mutta haki jo kassia mihin ne pakataan. Sain sen aputankojen päällä kuljetettua, lukko toimi sidonta-apuna. Siinä oli pari croissanttia, täytetty juusto-kinkku sämpylä, korvapuusti ja donitsi.

Huoneeseen kirjautuessa kysyin onko tässä lähellä ravintolaa, sillä lämmin ruoka olisi kuitenkin hyvä. Lähin joka voisi olla auki on useamman kilometrin päässä, sanoin etten lähde. Hän ehdotti jos tekee minulle keiton, se tulee helposti. Otin tarjouksen ilolla vastaan. Nämä on juuri niitä asioita joita pienissä majataloissa voi saada.

Tuleeko mieleen että isossa hotellissa tehdään yksi soppa tai tullaan lähtiessä täyttämään vesipullot ja varmistamaan turvallinen lähtö. Nämä on yksi retkien suola, joista jää hyviä muistoja.

St Anton

Tirolissa, Itävallan länsiosassa sijaitseva kunta 1 284m korkeudessa merenpinnasta.

Täällä sijaitsee myös saman niminen hyvin tunnettu hiihtokeskus.

Kommentit

4 comments on “Tonni täynnä”

  1. Ehtaa meininkiä ja maisemat sen kuin komistuu. Välitin kiitokset karttamaakarille

  2. Hienoa, että kaikki kunnossa ja huikeita maisemia. Jaksamista edelleen ja hienoja kokemuksia lisää toivottelevat Ulasenkadulta
    M-L ja A🤗🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.