12.5.2022

Tonavan rantatietä kohti uusia seikkailuja

Aamulla heräsin ennen kellon soittoa 7 jälkeen. Yritin vielä pistää silmiä kiinni, mutta ei ne pysyneet. Tein siinä normaalit aamutoimet ja kamppeet kasaan. Aamupalan nautin parinsadan metrin päässä olleen leipomon myymälän portailla.

Vajaan kilometrin päässä oli Tonavan ylitys, sillä sillä puolen näytti reitti paremmalta. Lauttamaksu oli 3,- paikkeilla.

Tien kunto

Vaihtelee tosi huonosta ihan priimaan. Välillä joutuu hakemaan tasaisempia väyliä, ettei paikat putoa hampaista. Sitten on yllättävän paljon aika uutta pintaa. Kävin ostamassa lisää nippusiteitä ja muutaman letkuklemmarin, joilla yritän sitoa etuhaarukan kassit paremmin.

Välillä on teitä joilla pyörällä ei saa ajaa. Vieressä saattaa mennä joku kinttupolku, eli välillä joutuu sääntöjä soveltamaan.

Blogi

Tämä on elämäni toinen blogi ja sen huomaa, ei meinaa löytyä oikeita painikkeita koneesta.

Kirjoittelen blogit pääsääntöisesti ajopäivänä, mutta saattaa jäädä myös seuraavaan jos ei onnistu tai jos väsymys yllättää kulkijan.

Teksti tulee spontaanisti ja varmaan sisältää kielioppivirheitä, jos ne kestät niin tervetuloa matkalle. En juuri korjaile kirjoituksiani, haluan saada sen hetkiset fiilikset aitona "paperille".

Mukavaa jos kehtaat matkan varrella jonkun kommentin heittää, niitä on mukava lukea ja antaa puhtia uusiin koitoksiin.

Pari muuttujaa

Ajelin semmoista kapeaa pyörätien näköistä väylää, kun yllättäen pihatieltä tuli auto eteen. Siitä sarvien yli ja tein ehkä ukemin, sillä toisen olkapään yli olin kierähtänyt. Oli noin 2 metriä korkea muuri, eli ei mitään mahdollisuutta ollut autoa nähdä. Se ei kyllä pysähtynyt ennen siihen väylälle tuloa.

Voisin suositella kypärän käyttöä, vauhtia oli arviolta vähän yli 20km/h, en siis ajanut kovaa. Kypärä meni rikki, pää ei. Pieni nirhauma muistona tapahtuneesta.

Olkapää on hieman huonompi. Kirjoittelen tätä juttua vastaanotossa ajankuluksi. Tuli siihen sekä ambulanssi sekä poliisi. Molemmat oltiin selvinpäin. Hospitaali on 45km tapahtumapaikalta.

Autoa ajanut nainen oli kovin ystävällinen, lupasi perua minun huonevarauksen, sillä sinne en tänään kerkeä. Soitti miehelleen ja hän yrittää saada pyörän remonttiin, etupyörä ei oikein pyöri. En tiedä sen tilanteesta, sillä kello täällä sen verran että alkaa mennä paikat kiinni.

Ei tietoa kumpi syyllinen, oliko se virallinen pyörätie? No mie tulin oikealta jos se mitä vaikuttaa. Nainen tuli kotoaan, eli se ei liene virallinen tie. Olen myös hieman huonosti opetellut Unkarin tieliikennelain, että saa nähdä kuka korvaa ja mitä.

Toivotaan ettei tuossa olkapäässä ole isompaa vikaa, röntgeniin ilmeisesti menen ja muitakin tutkimuksia odotettavissa jos oikein ymmärsin.

Tulokset

Ensin teki lääkäri perustutkimukset. Sitten röntgeniä odottamaan, ensin kävin pään kuvissa ja sitten olkapään. Vajaa 7h jälkeen sain Unkarinkielisen lapun käteen, onneksi hoitaja selitti sen verran englanniksi että ymmärsin, ei murtumia.

Se autoa ajanut nainen miehensä kanssa tuli just samaan aikaan sairaalalle, lupasivat minulle kyydin hotellille. Hyvin oli ajateltu, niillä oli evästä ja juotavaa autossa, sekä pitkähihainen paita minulle. Kyllä olikin hirveä nälkä ja jano, sillä sairaalassa sain koko aikana pienen mukin vettä.

Oli siellä kyllä jatkuva tohina päällä, ei voi hoidosta valittaa. Minulla oli eurooppalainen sairasvakuutuskortti, ei kukaan rahaa kysellyt.

Pariskunta toi minut hotellille, huone oli maksettu ja aamupala odottaa kunhan hetken pidän peittoa päällä. Se mies vie aamulla pyörän korjaamolle ja nainen lupasi hakea minut 9:00 aikaan täältä.

Vasen käsi ei nouse vaakatasoa ylemmäs, mutta sehän riittää saa tangosta kiinni. Oikean käden peukalosta on puristus pois, mutta onneksi on sähkövaihteet. Päässä ja jaloissa pieniä nirhauma /mustelmia, ne ei menoa haittaa.

Matkaa yritän jatkaa jos ei paikat pahemmaksi mene ja saan pyörän kuntoon. Pitää ehkä lyhentää ajoja ainakin näin aluksi. Ei muuta kuin Buranaa huuleen ja tuulta päin.

Kommentit

18 comments on “Tonavan rantatietä kohti uusia seikkailuja”

 1. No olipahan karmiva alku tällä reissulla. Toivottavasti huonon tuurin kiintiö tuli kerralla täyteen.

 2. "Reissussa rähjääntyy" -sanonta pitänee siis paikkansa. Tsemppiä seuraaville etapeille ja parempaa tuuria.

 3. Komiasti on alkanut... Älä lannistu!
  Upea reissu vielä edessä, kateeksi käy!

 4. Hyvä että olit osannut varautua;” Näillä reissuilla voi tapahtua kaikenlaista, varusteet tai kuljettaja voi kaivata huoltoa”.
  Tsemiä koitokseen. Kyä se siitä

 5. No voi hemmetti. Toivotaan, että selvisit pahemmalta. Kannattaisiko pitää pari huilipäivää ja tunnustella oloa? Uutta kypärää peliin!

 6. Voi hitsi! Muista mennä mennä terveys edellä ni kyllä siitä vielä hyvä reissu tulee.

 7. Laita tuokin kokemusten arvokkaaseen reppuun, toivottavasti oli ”ainutkertainen”. Pyörä reitille ja mies kyytiin, matkasta tulee hieno!

 8. Että minunkin piti rouva fortunasta veistellä edellisessä viestissä; minuunkin koskee. Perkele

 9. No,olipahan melkoinen startti matkallesi😮onneksi tilanne vaikuttaa kuitenkin hyvältä ja sinä olet motivoitunut "syömään" kilometrejä pikimmiten💪turvallisia kilometrejä toivotellen

  1. Mauno. Tsemppi vaan kasvaa pienistä vastoinkäymisistä. Tässä aamulla tein itselleni lääkärintarkastuksen ja huomasin että peukaloon alkaa palautua puristusvoimaa ja vasen käsikin nousee eilistä ylemmäs. Vähän sidetarpeita ihoon ja menoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.