9.7.2023

Strasbourg

Vapaapäivä

Olin miettinyt jo reittiä suunnitellessa, että jos tänne asti jaksaisi ajaa ja sitten pitäisi lepopäivän. Kuten aloitussanoissa kerroin, viimeksi en vapaata pitänyt ja se kostautui myöhemmin.

Sattuu vapaa kelin kannaltakin aika sopivaan kohtaan, tänään ennuste näyttää 36 astetta.

Olen hyvin arvioidussa aikataulussa, jopa edellä jonkun verran. 9 päivää ajettu ja yli 900km takana. Huomaa kyllä että lepopäivä tulee tarpeeseen, sillä ylämäet alkaa käymään työstä.

Varmasti moni miettii, onko tässä mitään järkeä rääkätä itseään. Myönnän että sama asia käy jossain pitkässä ja jyrkässä mäessä mielessä, sitten kun taas lasku alkaa niin mieleni muuttuu. Kyllä tästä vaan jonkunlaisia "kiksejä" saa kun laittaa itsensä koville.

Vapaapäivän aloitan rakkaalla harrastuksella ja polkaisen pyörällä Strasbourgin keskustaan.

Vanha kaupunki

Ajelin jokea myötäillen keskustaan, helppo reitti ei tarvinnut autojen seassa kurvailla. Istuskelen cappuccinoa maistellen Notre Damen katedraaliin edustalla ja nautin näkymistä sekä hienosta laulusta jonka sanoja en ymmärrä vaikka melodia tuttu, pistin pari kolikkoa sokealle laulajalle.

Kirkkoon pääsin tutustumaan myös sisäpuolelta, oli jokin messu meneillään ja hyvin juhlava tunnelma. Kuvia ei saanut sisältä ottaa, pitää teidän käydä itse katsomassa.

Todella upeaa vanhaa arkkitehtuuria, kyllä silmä lepää. Ennen on osattu ja ollut aikaa rakentaa. Kieltämättä käy mielessä myös se kääntöpuoli, onko esim. kirkon rakentajille korvattu muuta kuin juuri sen verran että ovat hengissä kestäneet, ei ehkä kestäisi päivänvaloa.

Parc de l'Orangerie

Ostin kyliltä evästä ja tulin nauttimaan sen puistoon. Täällä reunuksella hyvin rauhallista, siellä täällä picnic porukoita ja muutamia ihmisiä kävelyllä. Puisto on todella laaja ja keskeisemmillä alueilla porukkaa riittää.

Täällä minäkin saan aikaa kulumaan, tuolla keskustan hälinässä en niin viihdy. Ajelen eri puolta puistoa ja istuskelen varjossa, katselen, ihmettelen, mietiskelen. Olen tyytyväinen tilanteeseen.

Tuossa yksi nainen meni ohi sauvakävelyä ja kysyin onko hän Suomesta, ei se jotenkin Ranskaan sovi. On kuulema täälläkin jo suosittua, käy yläkroppaan myös, oli siis ihan paikallinen.

Siistimpää kuin Suomessa

Tämä on minun lempiaihe, kiinnitän siihen huomiota kun jonkun verran tien vierustoja ajelen useimmissa maissa. Toki joku roska siellä täällä makaa, mutta yleisilme ollut hyvä.

Pari huomautusta roskan pudottajalle joutunut tekemään, kiltisti ne poimivat. Voisikohan Euroopan Unioni tai vaikka Luumäen ympäristö ministeriö myöntää jonkun apurahan, jonka turvin voisin kiertää Eurooppaa ja huolehtia valistuksesta.

Kulttuurieroja maittain ja maan sisälläkin. Esim. Etelä-Italiassa hyvin siivotonta ja Pohjois-Italiassa huomattavasti siistimpää. Kulttuurieroja näkee kyllä myös esim. pukeutumisessa.

Kommentit

14 comments on “Strasbourg”

 1. Hienoa että maltat pitää vapaapäivän, sitten sitä taas jaksaa. Hienot on mestat. Terkkuja myös Valkeakoskelta, paistaa mutta lämpötila maltillisempi, ei ihan päästä samaan kuin siellä. 🚴🏻‍♂️

  1. Terveiset täältä, tällä kertaa Saksasta Valkeakosken porukalle. Yövyn Saksassa ja sitten meen vissiin Ranskaan. Kyllä lepopäivä hyvää teki, puistossa sain aikaa kulumaan ihan mukavasti.

 2. Onko edes yhtään meppimäinen olo, kun äskettäin olit Brysselissä ja nyt sitten Strasbourgissa. Tosin ei meppien siirtyminen Strasbourgin istuntoon ole verrattavissa sinun elämystäyteiseen matkantekoon.
  Mukavaa jatkoa!

  1. Kyllä tässä yritän vaikuttaa, ehkä nyt eniten noissa ympäristökysymyksissä. Odottelen jos vaikka puolen miljoonan rahoituksen aluksi saisi tärkeään työhöni,sillä pääsisi hyvään alkuun. Voisit Heikki vaikutusvaltaisen miehenä tästä vinkata kabineteissa.

 3. Ympäristökysymykset on arvokas alku. Sitten vaikka lisää pyöräteitä ja niitä pyöräilijöiden liikennevaloja.

 4. No nyt on lämpötilat siellä ja täällä kahdesta ääripäästä! Harvoin täällä kotimaassakaan heinäkuussa sentään sunnuntailenkillä sormia palelee, mutta 14 astetta ja napakka tuuli saivat kyllä eilen kaipaamaan lisää lämpöä. Siellä ei vissiin olis niin väliksi.

  1. Täytyy Teemu myöntää ettei palele sormia eikä muitakaan elimiä. Aamulla onneksi helpompaa ajella, tänään läksin ennen kahdeksaa jo liikkeelle ja vetäisin reilun 50 aamulenkin. Nyt pieni välipala ja huili paikallaan.

 5. Nyt on mukava katsella matkan kulkua, kun kuvat kertovat paljon tekstin lisäksi 😀

 6. 500 000 e myönnetty, pahus, sähköinen allekirjoitus ei mene läpi, ai niin olen lomalla

   1. Joo, taitaa siellä yksi olla, hällä vissiin lomapäivät vielä vähissä. No, 15 vuoden päästä sitten 38 lomapäivää, lauantaita ei lasketa, äkkiä se menee tai siis tulee.

 7. Hyvä Keho💪. Arvostan sitoutumista harrastukseen, siksi pidetään vapaapäiviä, että ehtii harrastaa😎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.