7.7.2023

Saksa, neljäs maa retkellä

Moselin laakso

Eilen ajoin ensimmäisten isojen viinitilojen läpi tähän Remich kylään. Oli mukava katsella hyvin hoidettuja tiluksia ja vasta hyvin aluillaan olevaa rypälesatoa.

On siinä monta vaihetta ennenkuin sato on pullossa ja kuluttajan maisteltavana. Muistan yhden tarinan kun oltiin vaimoni kanssa jollain viinitilan kierroksella. Mies kertoi että lapsen tekeminen vei 15 minuuttia, viinin 5 vuotta.

Viikko takana

Nopeasti se on viikko vierähtänyt ja matkaa taitettu 715km seitsemän päivän aikana. Tiet olleet todella vaihtelevia, jokien varsia, pyöräteitä, polkuja, moottoritietä🙄, kivisiä metsäteitä.... Täytyy myöntää etten näitä kaikkia ollut suunnitellut ajavani.

Alkaa jo kilometrit tuntua, on myönnettävä. Sen huomaa aamulla kun lähtee liikenteeseen, otettava hyvin kevyesti alku että saa jalat liikkeelle. Sen jälkeen kyllä taas kulkee. Ajotunteja on kertynyt yli 40h, eli enemmän kuin normi virkahenkilön työaika viikossa.

Kummasti sitä jaksaa kun on mukavaa. Pienet asiat aina piristää päivää, Kiia tytär❤️ soitti eilen. Teidän kommentit antaa kummasti voimaa päivän koitoksiin.

Ensimmäinen hellepäivä

Juotavan tärkeys korostuu tässä kelissä, 29 näytti mittari kun saavuin äsken Saarbruckeniin. Pienempiä teitä ajelin ja pääsi niissä ajoittain myös varjoon.

Matkalla ajattelin ostaa juotavaa jo ennenkuin se loppuu. Tulin pieneen kylään ja kysyin vastaa tulleelta nuorelta kaverilta onko täällä kauppaa tai kahvilaa. Lähti kävellen minulle näyttämään, mentiin pienelle kadulle minkä yhden oven edessä oli muutama tyhjä kaljakori. Siellä oli pieni myymälä josta sai juotavaa ja olisi mamma tehnyt minulle myös leivän jos olisin ollut nälkäinen. En olisi tuota myymälää itse löytänyt.

Alku matkasta jo ensimmäisen 5 kilometrin jälkeen valui ensimmäinen pisara pitkin poskea, ei onneksi ollut kyynel. Tie nousi Mooselin laaksosta reilut 200 metriä ja nyt meni työntö hommiksi pariin vaiheeseen. Nuo 200 metriä on siis pystysuoraa nousua, ei mäen pituus😅. Pakko säästää jalkoja, sillä vielä on jokunen kilometri edessä.

Nähtävyydet

Ei oikein nyt nappaa, johtuu varmaan tästä kuumuudesta. Komeita kirkkoja riittää joka kylässä, niitä on vaan jo niin monta nähnyt.

Huomiseksi llupaa yli 30 asteen lämpöä ja sunnuntaiksi jopa 35 ennuste. Tänään ajelen hiljakseen vielä Strasbourgin suuntaan jonkun matkaa ja saa nähdä yövynkö Saksassa vai Ranskassa.

Ajoin yhtä peltotietä tänne tullessa rajalinja, siis Saksan ja Ranskan raja. En ole varma kävikö Ranskan puolella, ei kukaan ainakaan patonkia tarjonnut.

Saar joki

Monen ison ja tunnetun joen ylitys tulee tällä matkalla. Saar joki toimii myös osin raja jokena Saksan ja Ranskan välillä.

Tänään alkumatkasta sai puskea mäkiä ylös Mosel joelta ja sitten sain myös lasketella alaspäin Saar joelle. Loppumatkan ajoin aika pitkälti Saar joen vierustaa.

Majoitus on kivenheiton Ranskan puolella, Sarreguemines Kaupunki. Sain kääntöapu viereisistä pöydistä kun tarjoilija ei ymmärtänyt minun vesi kuplilla tilausta. Kerrottiin myös mistä sain tuoremehua kämpille.

Päivän tiedot. 94,3km Ajoaika 5h 13 min Nousua 1256 Laskua 1196

Kommentit

16 comments on “Saksa, neljäs maa retkellä”

 1. Näyttää maisemat jälleen niin mukavilta. Hyvä, kun riittää haasteita, ne muistaa. Nyt ei muuta ku huomenna eteenpäin oikein tuplaonnella 👍🍹

 2. Ranskassa on varmaan mielenkiintoista liikkua kun siellä maaseudulla tuota englantia paljon osata. Tuntee olevansa ulkomailla, fiilistele !
  Ranskassa ruuan kanssa juodaan viiniä, ei kivennäisvettä. Muutama hyvä pullo mukaan ajopaidan taskuihin.
  Onko muita pyöräreissaajia näkynyt, ovatko samoilla reiteillä?

  1. Pitää ottaa lasi viiniä illalla. Muutaman reissaajan kanssa olen jutellut, olleet hieman lyhyemmillä matkoilla. Onneksi kääntökoneet kielelle keksitty, jos ei muuten pärjää.

 3. Reippaasti on matka taittunut. Kuulostaa siltä, ettei ainakaan palella seuraavina päivinä 🙂

  Ja hyvää syntymäpäivää!

  1. Kiitos, hyvin on mennyt. Pieniä vastoinkäymisiä, mutta ne kuuluu retken kuvaan. Juu, aurinkorasva on nyt paikallaan.

 4. Onnea synttärisankarille! Hyvän näköistä menoa ja maisemaa!

  1. Merci Mika, tänään juhlin mäkisessä maastossa ja riittävässä lämmössä. Ei ole jalatkaan enää ihan tuoreen makuiset, mutta matka maistuu silti😎

 5. Näyttää maisemia ja lämpöä riittävän. Viime yönä polkaisivat täällä Saimaa Cycle Tourin, 300 km. Vähän oli viileemmät kelit ja varmaan vilvoittavaa vettäkin riittävästi.
  Miten lie jalka enää huomenna nousee, kun vuosia karttuu? Onnea!
  Ensi vuonna paras olla maisemissa.

  1. Juu, oli siellä monta tuttua ja menivät osa aika hurjaa kyytiä. Minulla matkavauhti aika maltillista. Ehkä kuppi kahvia ensivuonna, Kiitos😁

 6. Jaksamista, eivät taida nousut loppua😂. Nestettä ja suoloja, jos helteet jatkuu. ONNITTELUT
  🌺myös täältä sateisesta Kouvolasta.

  1. Kiitos Maisa, ihan aamun eka patonki sisälsi meetvurstia ja suolakurkkua, tietoinen valinta. Tuolla loppupäässä on muistaakseni joku mäentömpäre🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.