2.10.2019

Rooma, ikuinen kaupunki

Ensivierailu

Vaikka Italiassa tullut käytyä lukuisia kertoja on Rooma minulle näkemätön paikka. Odotankin suurella innolla mitä saan päivään mahtumaan.

Vaikka huone oli kallis, huippu sänky ja aamupala lievensi tuskaa. Sain tähän vain yhden yön varatuksi, mutta voin jättää pyörän ja kassit päivän ajaksi tänne. Ei tarvitse keksiä omaa parkkia ja luulen että täällä se olisi hankalampaa sillä poliiseja joka kadunkulmassa ja kaikki poikkeava varmaan havaitaan.

Nähtävää riittää

Lähdin jalkaisin liikkeelle ja valittujen pääkohteiden varrella nähtävää enemmän kuin tarpeeksi. Otin ensin Colosseumin tähtäimeen jossa jokunen tunti meni heittämällä.

Seuraavaksi juonipaljastus, jos et halua menettää Hollywood elokuvien keksimää tarinaa, hyppää yli seuraavat kolme riviä. Elokuvissa Julius Caesar kääntää peukalon ylös tai alas määräämällä uhrin kohtalon. Oikeasti nostanut käden ylös kuvaannollisesti miekkaa pitäen tai laittanut käden sydämelle. Kuulin tämän pariltakin oppaalta ihan ilmaiseksi sivukorvalla.

Seuraavaksi lähdin Tiber joen vartta seuraillen Vatikaanin vierailulle. Yksi ukkoskuuro keskeytti matkaani hetkeksi ja jouduin värjöttelemään yhden pienen lipan alla jonne ehdin melkein kuivana.

Vatikaani

Sakkia kuin SaiPan pelissä. Katselin aluetta ulkopuolelta, sillä flunssa painaa päälle ja en jaksa käydä jonottamaan paria tuntia. Jää siis jotain hampaankoloon seuraavaa vierailua varten.

Kyllä siinä ulkoalueellakin on pienelle ihmiselle hämmästeltävää omiksi tarpeiksi. Istuskelin jonkin aikaa aukion reunalla ja mietin järjetöntä työmäärää näiden pyhien paikkojen aikaan saamiseksi.

Valitettavaa on että heti kun astut askeleen ulos kirkkopihan alueelta tulee vastaan rihkaman myyjät ja matkamuistomyymälät. Vaikka kierrän ne kaukaa, niin siinä karisi se pieni pyhyys mikä alueella tarttui.

Voimat loppuu

Laitoin aamulla mielenkiinnosta Polarin kävelymittauksen päälle. 14km riitti minulle tässä kunnossa, hain pyörän ja kiertelin sen kanssa loput nähtävyydet.

Kävin välillä ostamassa rohtoja. Yskin apteekissa Italiaksi ja näytin että myös kurkku kipeä, sain pari laatikkoa nappeja. Jaksoin aika mukavasti vielä muutaman kohteen käydä, mutta sitten iski kulttuuri ähky.

Shoppailua

Innostuin tänään käymään kaupoilla enemmän kuin koko reissussa yhteensä. Ostin sukat, alushousut, t-paidan ja tussin.

Muut meni normaalisti, paitsi tuon tussin osto. Katsoin etukäteen mikä tussi on Italiaksi ja menin tussikaupan näköiseen myymälään. Sanoin china, myyjä siihen että on hän Kiinalainen.... Hetken löi tyhjää ja sitten hokasin että ole vaan kiinalainen, mutta minä haluan tussin.

Yöpaikka

Tämän yösijan otin lennosta, kadun varrella oli mainos ja kävin katsomassa paikan. Lähes puolta halvempi kuin eilinen ja oikein hyvä, ensimmäistä kertaa tosin aamupalaa ei sisälly hintaan.

Tänään pistän pään ajoissa tyynyyn ja sitä ennen napit naamaan. Aamulla tarkastetaan ajokunto.

Kommentit

6 comments on “Rooma, ikuinen kaupunki”

  1. ”Teknisten vaikeuksien” jälkeen pääsin vasta nyt seuraamaan matkakertomustasi😬 Mahti blogi ja upealla reissulla olet👍.

  2. Roomassa on todellakin paljon nähtävää. Olet näköjään saanut kuviin myös Rooman vanhan pääkadun, josta sanonta kaikki tiet vievät Roomaan on saanut alkunsa. Koitahan parannella itsesi eli malttia pyöräilyvauhtiin!👍🚲

  3. Liekö väärinkäsitys johtunut lausumisesta, ch = "k" eli china = "kiina", joka ei kuitenkaan tarkoita Kiinaa 🙂

  4. Eikös se kuuluisa huulirasva antaisi voimia, jota saisi ilman reseptiä. Oletko Pinarello kauppohin ehtinyt?
    Toivottavasti olo nappikuurilla helpottuu. Jos ei, etsi norjalaisia. Hyvää Rooma päivää

  5. Eikö Italiani olekkaan kehittynyt kahdessa viikossa täysin ymmärrettäväksi😲 Mutta käsiä viuhdon jo kuten aito Italiaano.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.