10.7.2023

Rein jokea etelään

Lepo teki hyvää

Eilen julkaisin blogin jo hyvissä ajoin, koska oli vapaapäivä pyöräilystä. Sen verran pyörän päällä käväisin, majapaikasta keskustaan ja keskustasta majapaikkaan. Kilometrejä tasamaalla tuli 21 ja aikaa 1h. Tuota parinkympin pyöräilyä voi verrata postin hakuun.

Eilen myös ensimmäisen kerran kysyin missä maassa olen, olisihan se tietenkin puhelimen Mapsista näkynyt, mutten kehdannut kaivaa esiin. Hämäsi ensimmäinen iso joki, joka olikin sivuhaara. Tuossa artikkeli kuvassa olen Saksan ja Ranskan rajalla, Rein n. 300m leveä tältä kohdin.

Majapaikka on tässä Saksan puolella Kehl nimisessä paikassa, siis Rein joen itäpuolella.

Kävi syömässä street food tyyppisessä paikassa, missä ruoka tilataan sisältä ja ulkona muutama pöytä, otin pizzan ja oluen. Olut oli jostain syystä pizzaa pienempi ja siksi vapaapäivän kunniaksi otin toisen. Hain kylmäkaapista omatoimisesti sen toisen oluen, kukaan ei kiinnittänyt mitään huomiota vaikka sitä yritin vähän heiluttaa. Kun menin sisään maksamaan, olisi veloittanut vain yhden oluen, mutta toki sanoin maksavani kahdesta.

Tässä taas tulee nämä kulttuurierot esiin, ei täällä enempää ihmisiä näe juovuksissa vaikka alkoholi on vapaampaa. Huvittaa Suomen alkoholi politiikka. Paikallisessa S-marketissa kotona on se 15cm väliseinä esteenä saako myydä minkä prosenttista juomaa. Toki tieto-taito on parempaa erikoisliikkeestä.

Reitin valinta

Illalla katselin karttaa ja tulin siihen päätökseen, että palaan Ranskaan, ajelen siellä Rein joen länsipuolta pienenmmän joen vartta. Mietin sitten matkalla missä maassa jatkan taivallusta.

Huomiseksi lupaa "vain" 32 asteen lämpöä. Täällä aamupala alkaa 6:30 ja tähtään siihen. Aamulla kuitenkin pari tuntia hieman viileämpää edetä. Seuraava isompi paikka on Basel Sveitsin puolella sinne en huomenna kuitenkaan missään tapauksessa ehdi, eikä ole tarvettakaan sillä aikataulussa ollaan hyvin.

Asenne

Oma asenne on tärkeä näillä retkillä, täytyy olla itselle selvää että on ajettava myös huonommalla kelillä. Ei näille retkille voi lähteä jos pelkää sadetta, vasta tuulta tai hellettä. Matkavauhtia voi säädellä kelien mukaan, esim. tänään tuohon kuumuuteen ei kannata lähteä urku auki.

Myös liikenteessä tuo asenne korostuu, kun olet itse kohtelias liikenteessä, saat sen kyllä takaisin. Pieni käden heilautus tietä antavalle ei ole itseltä pois, eikä itsekkään pidä soikoilla pyörän kanssa risteyksissä liian vauhdilla vaikka olisi etuajo-oikeus.

Pyörämatkailijoita

Olen aina silloin tällöin muutaman sanan vaihtanut pyörä matkailijoiden kanssa, tänään ollut poikkeuksellisen paljon reissaajia liikkeellä. Yhden nuoriparin sain kiinni ja heidän kanssaan ajelin pari kilometriä. Olivat n. 300km retkellä ja 50km päivä tahdilla.

Toinen hauska sattuma oli kun kaksi kaveria työnsi pyöriä vastaan, kysyin onko mikä ongelma? Toiselta oli poljin mennyt rikki, siihen ei apua minulta löytynyt. Kysyin minne ovat menossa? Amsterdamiin! Sanoin että minä lähdin sieltä, mistä te lähditte? Italiasta! Sanoin minä menen sinne. Nämä kaverit olivat tulleet junalla Baseliin ja lähteneet siitä, jättivät hyvät mäet alusta väliin.

Ei ole pidempiä peesiapuja kyllä saanut, pari kertaa muutaman kilometrit jonkun sähköpyörä perässä tullut.

Ravinnon saannin vaikeus

Katsoin eilen että lukuisia pieniä kuliä matkalla, kyllä tuolta evästä löytyy. Aamupalan jälkeen lähdin matkaan jo ennen kahdeksaa ja tarkoitus olikin ajaa hyvä siivu ennen kuin helle yltyy. Ajoin noin 60km aika pitkälti joen vartta ja myös varjosta nauttien. Tein sitten poikkeaman reitiltä ja löysin yllä olevan leipomon myymälän. Nautin siinä kahvit Bagelin ja pienen makean leivoksen, myös pari pulloa ostin juotavaa.

90km kohdalla ajoin yhteen kylään missä piti olla kahviloita, niin edellisissä sanottiin. Kaikki kiinni, paitsi yksi jota oltiin juuri sulkemassa. Sanoin että tarvitsen juotavaa, kaikki loppu ja matkaa jäljellä, ei meinanneet suostua vaikka sanoin ettei tarvitse jäädä, kun saan ne mukaan. Sekään ei toiminut, mutta ajattelin etten anna periksi ja sain sentään pullot täytettyä vedellä.

Vatsa alkoi huutamaan että jotain pitäisi saada, vastasin sille ota entisistä, on sinne jotain kertynyt. Gasthaus löytyi 124km kohdalta ja kun sain avaimen kerrottiin, ravintola valitettavasti tänään kiinni. Kysyin onko kylällä muita, pyöritti päätään. Näki ehkä ettei vastaus ollut minun mieleen ja sanoi että hän voi tehdä minulle pizzan😋 Nyt taas elämä hymyilee kun masu on täynnä.

Aikaa meni 124 kilometriin 6h 36 min. Nousua 835m ja laskua 784m.

Kommentit

6 comments on “Rein jokea etelään”

  1. Hauska lukea noista sun seikkailuista. Yleensä selviät aina hyvin, vaikka näyttäisi ensin hankalalta👍. Kestävyyttä ja helteen sietoa, onneksi ei mitään rankkasadetta tai rakeita.😂☀️🚴🏻‍♂️

  2. Näin leipovana ilahdutti erityisesti tuo leipomon kuva 🥧🍰🥮. Ne ovat jääneet mieleen muutamalta reissulta.

  3. Huh! Voi vain kuvitella kuinka pitkä yö olisi ollut,ellei pizzaa olisi järjestynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.