8.7.2023

Ranskan lämmössä

Patonkien luvattu maa

Ensimmäiset rivit kirjoitan aamupalan jälkeen pienen leipomomyymälä / kahvilan terassilla. Huvitti oma mielikuva, että ihmiset kulkee patonki kainalossa ja baskeri päässä. Tuo ensimmäinen kyllä näyttää pitävän paikkaansa, sillä aika monta patonkia on ohi kävellyt.

Tänään luvataan yli 30 asteen lämpöä, joten täytyy ottaa meno rauhallisesti, pitää taukoja ja tankata nestettä.

Suuntana Strasbourg, voi olla etten ihan sinne asti aja. Päivän tavoite on ajaa vähintään 59km.

Iltapäivän siesta

Reilu 50km matkaa taitettu ja täytyy myöntää ettei ole kovin kevyesti tullut. Tie on ollut Mäkinen ja varjoa vähän tarjolla, 32 näyttää mittari.

Alku matkasta pääsin muutaman kilometrin ajamaan pientä pyörätietä varjossa. Sitten kävin yhdellä pellolla, ujutin pyörän private portin ali ja palasin sivistyksen pariin. Harvoin teen virheitä, mutta taas tein. Olin laittanut mapsin pisteen minne olen menossa, se oli jotenkin siirtynyt ja ohjasi siksi minut pois väylältä.

Jos vielä joskus reissuun lähden, otan pari Jannea mukaan. Ovaska voi hoitaa suunnistuksen ja Aumis vois avata iltaisin fasettilukot. Näillä molemmilla ukoilla on pyörät jo valmiina, siitä on iso etu.

Today I sat In front of bakery eating an applepie when family from France came by. They were interested In my map and we had nice, interesting chat. It felt great, it is joy to ride a bike, if I'd be driving a car, this wouldn't have happened.

Sain pari lahjaa

Olin katsellut tien profiilia lähinnä karttapohjalta, jossa ei näy korkeuserot. Alkumatkasta oli nousua ja laskua ihan omiksi tarpeiksi. Minulla oli käsitys että päivän rajuin mäki on edessä, pari kilometriä serpentiiniä. Ilo oli suuri kun se olikin alamäki, tosin olihan siitä jo verot maksettu. Ennen kuin voit mäen laskea, pitää sinne kiivetä.

Toinen lahja oli kun löytyi todella upea reitti Strasbourgin suuntaan. Joen rantaa kulki pyörätie, joka varmaan myös huoltotienä toimii. Tulin Lutzelbourg kylästä tänne majapaikkaani Vendenheim sen joen vierustaa lähes neljäkymmentä kilometriä. Siinä ei paljoa nousuja, eikä laskuja ollut.

Vaikka loppumatka oli tasamaata, sain alkumatkasta nousumetrejä 1256 ja laskua 1288. Matkaa kertyi 104,5km Poljettu aika 5h 33min.

Tästä matkaa Strasbourgiin reilu kymmenen kilometriä.

Kommentit

4 comments on “Ranskan lämmössä”

  1. Näyttää hyvälle, varmaan oli mahtava ajella pitkin joenvartta ja katsella mitä vastaan tulee.

    1. Kyllä Jukka joen vartta riitti, tänään vielä ajelin sitä toistakymmentä kilsaa. Hieno reitti, mutta ehkä lenkkitieksi olis tylsä, pelkkää tasamaata. Siltojen kohdalla aina pieni ylä-ala vaihtelu.

  2. On niin hienon näköistä, että tekis mieli reissuun, ikää alkaa olla vähän liikaa. Hienoa, että jaksat vaikka ei ole vakkari seuraa matkassa. Mielenkiintoisia ihmisiä varmaan riittää ja uusia tuttavuuksia. Hyvää pyöräilypäivää🚴🏻‍♂️👍

    1. Tuo on Maisa selittelyä, et sie vanha ole ja voin vaikka vannoa että olen nähnyt vanhempia matkalaisia. Ei muuta kuin matkatoimiston sivulle ja menoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.