6.10.2019

Pisan torni

Edullinen ilta Livornossa

Otin booking sivujen kautta huoneen 40,- hintaan, huone ihan Ok, pieni mutta ajaa asian. Yhteis wc- ja suihkutilat, mutta en ole muita nähnyt.

Lähellä yksi ravintola joka oli täyteen buukattu. Kävelin hieman edemmäs hyvin pieneen pizzeriaan, mistä varmaan menee tilaukseen suurin osa. Kolme pöytää taisi olla ja sain valita mihin käyn, sillä muita ei ollut. Muutama pizza lähti sinä aikana ja pizzan tekijällä oli aikaa haastella kanssani. Tämä oli paljon mukavampi kuin istua isommassa paikassa missä tarjoilijat kiireesti painaa pöydästä toiseen.

Pisan alue

Ollut keskiajalla yksi suuri neljästä merivallasta, Genovan, Amalfin ja Venetsian rinnalla. Epäonnistuneesta tornista toki tunnetaan ja eipä kukaan silloin tiennyt miten hyvä epäonnistuminen se oli alueelle.

Olemme vaimon kanssa käyneet Pisassa ja tornissa, joten nyt matkani pysähtyy vain hetkeksi hämmästelemään ihmisvilinää.

Kävimme Pisassa yllättäen polkupyörällä. Olimme viikon Lucca nimisessä kylässä joka on parikymmentä kilometriä koilliseen ja sieltä teimme päivä visiitin. Lucca oli muuten varsin idyllinen paikka, vanhat muurit ympäröi keskustaa ja niiden päällä kevyen liikenteen väylä.

Ketjujen rahinaa

Eilen huomasin sateen jälkeen että ketjut pitää ääntä. Sattui sopivasti pieni pyöräliike mistä meinasin ostaa punaisen vilkkuvalon samalla, sillä toinen valoistani ei toimi enää. Valoa ei ollut mutta sain lainaksi jalkapumpun ja rättiä ketjun puhdistukseen, rahaa hän ei huolinut.

En ole jäänyt pyöräliikkeisiin pyöriä tutkimaan, tosin näissä missä olen käynyt on valikoimakin ollut hyvin suppea.

Sähkövaihteita olen kyllä miettinyt, tuntuvat tänä päivänä olevan todella varmatoimisia. Tuskin niitä tähän pyörään käyn asennuttamaan, se olisi sitten pyörän vaihto. Jääköön ajatushautomoon.

Italialaiset kilometrit

Yksi neuvo, älkää kysykö Italialaisilta paljon johonkin on matkaa, heille ei kenties opeteta koulussa metrijärjestelmää. Olen itse nyt jo kokeilumielessä testannut asiaa, tietäen ettei se ole sinnepäinkään.

Muutama esimerkki. Kysyin Etnalle noustessani kylän mieheltä paljon matkaa seuraavaan kylään, arvio heitti puolella. Jos polkee ylämäkeä ja onko seuraavaan kylään 7km vai 14km on sillä jo merkitystä.

Siinä yhdessä mäessä missä mies haki minulle kotoaan rypäleitä ja vettä. Kysyin paljon matkaa mäen päälle, 3km oli vastaus, no sinne oli 7km. Sitä tietysti jos kotoa Fiatilla lähtee niin ei sillä niin väliä.

Tänää kysyin tarjoilijalta joka toi minulle Lasagnen, kuinka pitkä on tämä alkava rantahietikko, mietti hetken ja vastaus 8km. Mielenkiinnosta laitoin kilometrit ylös, oikea vastaus hieman yli 20km.

Täällä käytetään enemmän sinne menee puoli tuntia, autolla se on sama menetkö ylä- vai alamäkeä, mutta polkumankelilla sillä on pieni ero.

Päivän matka 91km Aika 4h 23 min ja se huvittavin osuus nousumetrejä tuolla matkalla vain 71, eli maasto oli pelkkää tasaista.

Kommentit

3 comments on “Pisan torni”

  1. Ohoh, onpas Pisan torni vinossa. Sinun matka on taittunut hienosti, jäljellä on enään loppumatkan sisämaa osuus. Tsemppiä ja aurinkoisia kelejä

  2. Ohoh, onpas Pisan torni vinossa. Sinun matka on taittunut hienosti, jäljellä on enään loppumatkan sisämaa osuus. Tsemppiä ja aurinkoisia kelejä

  3. Komea on hiekkaranta eikä hotellia tai "mökkiä" näy sen vieressä. Hyviä kuvia olet napsinut matkalta. Jatka samaan malliin niin hyvä tulee. Matkan loppu jo häämöttää, joten tsemppiä loppupätkille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.