30.9.2019

Päivä Napolissa

Lepopäivä

Pidän alkuperäisen suunnitelman mukaan lepopäivän Napolissa. Matkaa kertynyt kymmenen päivän aikana 947km, eli taival aika lailla puolessa. Reiteni on minun kanssa yhtä mieltä että pieni lepohetki on paikallaan.

Yritin saada lipun Stadio San Paolon Napoli - Brescia peliin, mutta oli loppuunmyyty. Olisi tullut voittokin kotiin, eli tunnelma varmaan katossa. Katsomoon mahtuu 60000 ihmistä ja se on loppuunmyyty, kertoo hieman jalkapallon suosiosta maassa.

Vaihtoehto kaksi Vesuvius tulivuori bussin kyydillä. Vesuvius on huomattavasti Etnaa matalampi 1281 metriä. Purkautunut viimeksi 1944 ja pidetään vaarallisena tulivuorena, silti sen vaikutusalueella asuu useita miljoonia ihmisiä.

Kraatteriin näkee sisään ja pohjalla lähinnä kiviä. Höyryä tulee kuitenkin paikkapaikoin seinämistä.

Sadevarusteet

Tämä ei tähän päivään liity, mutta on pitänyt pariin otteeseen kirjoittaa ja saadaan tähäkin artikkeliin tuo pyöräily liitettyä.

Ostin kesällä Lappeenrannan paikallisesta alan erikoisliikkeestä kunnollisen sadeasun. Se oli mielestäni aika tyyris, mutta kyllä nyt tiedän mistä maksoin. Asu pitää sateen ja hengittää ainakin jonkun verran, eikä edes näytä sadeasulta joten takki toimii myös matkatakkina sekä viileänä iltana ulkoilutakkina. Myös housut voi pukea kenkiä riisumatta, mikä on varsin mukava asia tien päällä.

Yhtä asiaa ihmettelin kun kävin asua etsimässä, lähes kaikki asut oli mustia tai harmaita. Olen tehnyt niinkin merkittävän havainnon että sateella on pimeämpää kuin auringon paisteessa. Kannattaisi siis sen suunnittelijankin lähteä huonolla kelillä tien päälle ja miettiä haluaako tulla nähdyksi. Itse valitsin ainoan värikkään takin mitä löysin, veikkaan että oranssi takkini näkyy selkeästi aikaisemmin ja voi joskus olla pelastava tekijä.

Pyöräparkki

Mietin mihin jätän pyörän lähtiessäni tulivuorelle. Huone on luovutettu ja uutta en vielä ollut varannut.

Ihan ydinkeskustassa oli pieni rakennuksen korjaus meneillään, telineet pystyssä eikä sunnuntaina työntekijöitä. Telineet oli vielä vastapäätä paikkaa josta ostin lipun bussikuljetukseen.

Nostin pyörän suojanauhojen sisäpuolelle ja lukitsin telineisiin. Annoin lipun myyjälle vielä numeroni jos vaikka poliisi kiinnostuu laitteesta, sillä siinä oli takalaukku paikallaan vaatteineen. Siinä on jatkuva ihmisvirta ja varmaan herättäisi huomiota jos joku rupeaa lukkoa rikkomaan.

Pyörän jälleennäkeminen oli ilo silmälle.

Tänään siis tuo pyöräily jäi väliin, mutta kyllä päivän mittaan kymmenkunta kilometriä tuli tallattua.

Huominen aamu ja Napolissa ulos lähtö hieman mietityttää, sillä selkeää reittiä ei kartalta löydy kuin isolta tieltä. Se näyttää menevän pitkään tunneliin ja pyörällä ajo suurella todennäköisyydellä kielletty.

Kommentit

4 comments on “Päivä Napolissa”

  1. Jätit siis pyöräsi noinkin näkyvälle paikalle eikä edes kypärää oltu varastettu. Kyllä Italiassa on rehellistä kansaa!😉

  2. Juu, ei ole ikinä meiltä Italiassa mitään varastettu ja useita reissuja vaimon kanssa tehty. Kerran jäi selkäreppu yhteen risteykseen ja siellä oli passit yms.tärkeämpää tavaraa. Oltiin menty muutama kilometri kun sen huomasin, vetäisin takaisin sprintterivauhtia ja siinä reppu oli hyvin parkissa.

  3. Kiva kuulla, että rehellisiä löytyy myös siellä päin maailmaa. Tsemppiä taas matkan jatkuessa!
    Ps. Muista kuntopiiri!😉🎶

  4. Upeita kokemuksia ja mukavia tarinoita. Vähän kyllä huolettaa, kun eivät siellä Italiassa oikein sinulle ruokaa näytä antavan, kun posket on painuneet lommolle. Naatiskele maisemista ja vapaudesta mennä mihin mieli halajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.