4.7.2023

Monenlaista tienpintaa

Belgia

Maa on jakautunut kahteen merkittävään kieliyhteisöön, pohjoiseen hollanninkieliseen Flanderin ja eteläiseen ranskankieliseen Valloniaan. Maan kolmas virallinen kieli on Saksa. Tänään vaihdan oman sijaintini etelän puolelle.

Nyt ei isompia kaupunkeja ole edessä, ihan hyvä niin sillä hienojenkin rakennusten näkemiseen turtuu jos niitä on liikaa. Matkani Luxemburgiin vie vähintään kaksi päivää ja pääsen näkemään enemmän maaseudun elämää sekä maisemia.

Unelmien toteutus

Nämä pitkät pyöräily seikkailuni ovat olleet hienoja mahdollisuuksia tutustua uusiin maihin, kulttuureihin ja ihmisiin.

Unelmien toteutusta ei kannata siirtää loputtomiin. Itse olen vielä jaksanut sekä uskaltanut reissuille lähteä ja seikkailuhalua on riittänyt. Myös rakkaan vaimoni❤️ myötämielinen suhtautuminen auttaa asiaa. Pelottaa jos minusta tulee joskus vanha ja viisas, silloin ei ehkä tule enää lähdettyä🤔

Tie valinnat putkeen

Tänään lähdin Brysselistä ja oli ihan hyvä idea ajaa illalla majoitukseen lähtö suunnan puolelle. Aika kivuttomasti pääsin liikkeelle, vaikka liikennettä riitti.

Aika nopeasti pääsin jo testaamaan ylämäkiä, mikä hämmästytti. Sellaisia kilometrin pituisia nousuja sekä laskuja oli useita. Noin 70km asti ei mitään merkittävää, aika paljon pyörätietä tai pyöräkaistaa isomman tien varressa.

Alkoi se autojen ääni tympimään ja vaihdoin reittiä pienempään tiehen. Olisi ehkä pitänyt paremmin tutkia, taisi ollakin maastopyörä reitti. No kun reitille olin mennyt ja vaikka se pikkuhiljaa huononi, ajattelin kun valitsin niin menen.

Tulin reilun 90km jälkeen asutuksen pariin yhden navetan takaa. Kävi siellä jossain vaiheessa mielessä, että täällä jos virta loppuu ja mapsia ei käytössä, pois ei osaa. Oli välillä sellaista kivikkoa ja heinikkoa, ettei ihan varmasti tiennyt pystyykö edes ajamaan maantiepyörällä.

Tänään aamupäivästä kaverille laitoin, että pyörää työnnetty vain kaupungissa. Nyt on muuallakin, pari sellaista arviolta 10% nousua ja isoa irtokiven lohkaretta, en edes yrittänyt. Myös renkaita säästin.

Majapaikan etsintä

Meinasin tänään majoittua aikaisemmin, mutta majapaikkaa ei löytynyt kuin vähän kauempaa. Se on aina mahdollista kun jätän haun aika myöhään. Pitää ajella fiiliksen mukaan, ei osaa sanoa aamulla missä illalla on.

Tämä on sellainen majoitus missä ei henkilökuntaa, se selvisi kun ajoin pihaan ja koputtelin ovelle. Soitin ja kerroin että olen saapunut, toisessa päässä puhuttiin Ranskaa. Oli muuten aika hauska puhelu, minä en osaa Ranskaa ja se toinen ei osannut Englantia. Aika pitkään puhuttiin, kumpikin omiamme ja mitään ei ymmärretty.

Sitten sieltä tuli onneksi tekstiviesti joka oli kääntäjällä muunnettu. Pari viestiä vaihdettiin ja sisälle pääsin koodilukon avulla.

Päivä taival. 120km ja 6h 56min. Nyt sain myös korkeusmittaukset talteen, nousua 1220m ja laskua 840m.

Kommentit

12 comments on “Monenlaista tienpintaa”

 1. Hienoa että sinulla riittää seikkailumieltä ja rohkeutta heittäytyä tilanteisiin.👍
  Toivottavasti aamulla tiet paranee😂, hyvät yöunet ja kohti uusia haasteita🤗☀️

 2. Siun reitien valinnoilla ottaisin mielummin hybridipyörän kuin maantiepyörän mukaan. 🤣

 3. Meillä on nyt tuullut ainakin kolme päivää ja vettä ruikkaa aina välillä, hiki tulee vain kun lukee näitä sinun matkoja. Koska ei ole ollut myötätuulikelejä kuin yhteen suuntaan eikä lämpötila ole juuri ylittänyt siedettävän rajaa, niin pyörälenkillä en ole aikoihin käynyt. Mutta painoa olen nostanut molemmin puolin juhannusta - sinulla ei taida olla siitä nyt huolta.
  Tänään alkaa treenikausi tai ainakin kolme päivää, kun kaksi vaille parikymppistä nuorta jääkiekkoilijaa tulee ”lomalle”. Hartunmäkeä juoksevat kymmenen kertaa yhtä perää ja sitten käydään salilla hikeä ottamassa muina päivinä, jos kroppa tuon Hartun jälkeen vielä pojilla toimii. Eli minulla on nyt valmentajan (autonkuljettajan) päivät.
  Iloista polkemista….

  1. Täälläkin tuuli tuivertaa ja tänäänkin pikkaisen satoi. Yllättävän viileät kelit olleet, tänäänkin ajoin koko päivän tuulipuku ajoa sun päällä.

 4. Vedetään rasti tuon tien kohdalle kun seuraavaksi siellä ajetaan otetaan se vilkkaampi reitti

  1. Toisaalta jos helpolla haluaisi päästä, vois mennä vaikka junalla paikasta toiseen. Kyllä tuo reitti hetkellisesti tuntuu hirveältä, mutta jälkikäteen jää mieleen.

 5. Onkohan siulla nyt oikea kartta? Nuohan on hevospolkuja 🤭
  Ens kerralla lähde hevosen kanssa 😂 tai toisella kartalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.