25.5.2022

Missä ollaan, mikä maa?

Maat vaihtuu aika tiuhaan

Tänään lähdin Lago Maggioren pohjoispäästä, joka on Sveitsiä, mutta puhekieli Italia. 8km ajettuani saavuin Italian rajalle ja pysähdyin siihen tuulettamaan Forza Italia!

Tällä kertaa näin jopa rajamiehiä ja niitähän minun tulo huvitti. Kysyin saanko ottaa kuvan, rajamies sanoi hän voi ottaa. Toinen rajamies nappasi kuvan omalla kännykällään, sillä ehdittiin siinä käydä matkareitti läpi. Pitivät matkaa hurjana.

25km kohdalla tulin takaisin Sveitsiin ja jossain 60km huimeille taas Italiaan.

Mieleen tuli huvittava tilanne aikaisemmilta päiviltä. Vaimoni kysyi WhatsApp:ssa missä olet menossa. Piti Maps palvelusta varmistaa maa ensin. Noilla pienillä teillä ei maiden vaihtoa huomaa.

Luino

Maggioere järveltä lähdin Luino kaupungin kohdalta kohti Lugano järveä. Kiertelin siinä Luinossa hetken ja kävelin markkina myyjäisten läpi. Ne kerää täällä etelässä väkeä valtavasti, myyntikojuja oli ainakin 200m matkalla kahdella eri pääkäytävällä. Mitään en tietenkään ostanut, ei ole erillistä "tuliaiskassia" mukana.

Markkina-alueen läpi tultuani, mietin mihin suuntaan lähden. En viitsinyt puhelinta kaivaa, vaan kysyin parilta daamilta missäpäin Lugano. He antoivat hyvät neuvot ja varoittivat kovasta noususta.

Kova nousu muka, huvittavaa. Pari kilometriä ylämäkeä, luokittelisin viime päivien perusteella suojatien korokkeeksi.

Lugano

Nyt alkaa pääsemään reiteille joita ennenkin ajettu. Lugano järvi ollaan kierretty vaimon kanssa ja olen yhdellä reissulla sen yksinkin ympäri pyöräyttänyt.

Itse Lugano on todella viehättävä paikka, lähinnä sitä ranta-aluetta olemme tutkailleet, mutta siinä riittääkin katsomista.

Tuossa yläkuvassa toisen korkeimman harjanteen päällä on näköalatasanne ja kahvila. Olen joskus sieltä ottanut kuvia Luganon suuntaan.

Juhlapyhät

En tullut ajatelleeksi pyhien vieton aiheuttamaa lomatulvaa. Ajelin huolettomasti Menaggioon ja kävelin sisään hotelliin missä kerran viikon majaillut. Kysyin löytyykö huonetta, ei löydy nyt on nämä juhlapyhät.

Tämä hotelli on ehkä 3km Como järven rannasta ja hän oli sitä mieltä ettei rannalta ainakaan löydy vapaata huonetta. Katsoi tämän lähialueen tilanteen ja kilometrin peruuttamalla sain huoneen. Huone aamupalalla 65,- päästiin taas järkeviin hintoihin tuon Sveitsin jälkeen.

Kommentit

5 comments on “Missä ollaan, mikä maa?”

  1. Johan alkaa kohta maali häämöttää🤗
    Kiva allas. Ja virkistää kivasti👍

  2. No enää ei tarvitse maata vaihtaa. Passia oon kerran tarvinnut, sairaalassa halusivat nähdä🙄

  3. Maisa. Vastaus lähti varkain, kyllä teki uinti hyvää. Tässä vielä ilta espressolla terassilla.

  4. Vaikka olen aika monet matkareittisi paikat itsekin käynyt, niin on ollut mukava seurata kuvausta polkupyörän selästä mitä mainioimman matkakirjailijan kertomana. Mukavaa matkaa eteenpäin ja myötätuulta loppumakalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.