10.10.2019

Milano

Ei tarvitse olla yksin

Milanon asukasluku. 1,37 miljoonaa, metropolialueen n. 4,2 miljoonaa ja sijaitsee Lombardian alueella.

Milanossa tullut muutaman kerran käytyä, pyörällä vierailu on kuitenkin ensimmäinen. Arvelin että keskustaan tulo on ruuhkainen, mutta joen varressa kulki kevyen liikenteen väylä ja sitä ajelin 25km matkan vailla huolen häivää.

Kävin Piazza del Duomolla ja mieleen painuvin nähtävä oli tällä kertaa katusoittaja. Sitä kuuntelin useamman biisin verran ja maksoin siitä vuokran. En ole ennen tuollaista kitaravirtuoosia nähnyt.

Katselukierros

Työntelin pyörän läpi kalliin ostoskujan, täältä minulle ei mitään tarttunut vaikka tänään kaupoilla kävinkin. Pyöräily kenkien "klossit" oli niin kuluneet että irtosi jo välillä itsestään. Kauppias vielä ystävällisesti vaihtoi ne samalla.

Olen kolmessa suurkaupungissa Napoli, Rooma ja Milano vaihtanut keskustaan tullessa lenkkikengät jalkaan, sillä joutuu ihan yhtämittaa irrottamaan jalkaa polkimesta ja myös työntämään pyörää tungoksessa. Ollut ihan toimiva ratkaisu.

Menin ohi Teatro Alla Scalan, jonka haluaisin nähdä sisältäpäin. Kävin vielä Parco Sempionessa, jossa pääsee luontoon ihan keskustassa.

Milanon parturi

Yritin varata ajan Sevillan parturiin, mutta en päässyt. Ihan tietona jos joku ei muista niin Rossinin säveltämä koominen ooppera sai kantaesityksen 1816 Roomassa.

Täällä ei mielestäni parturiin juuri aikoja varata, vaan menet penkille istumaan kunnes vuorosi tulee. Tein juuri näin ja pääsin aika nopeasti käsittelyyn. Sanoin että tukkaa lyhennetään ja voi myös pestä koska kypärän alla hikoillut sekä parta ja viikset pois.

Täällä parturit on valtaosin miehiä, kuten tässäkin. Tämä hiusten leikkuu ja parranajo kävi pienestä teatteriesityksestä. Kaikki liikkeet ja eleet oli kuin menneeltä ajalta, ylikorostetun kohteliaat ja näyttävät. Pelkästään pullasutimaisen harjan liikkeet joilla hän putsasi olkapäät minuutin välein oli taidetta.

Parran ajo tehtiin tietenkin partaveitsellä, ensin jotain aromia, vaahdotukset ja sutimiset. Hyvin perusteellisen leikkuun jälkeen kuuma pyyhe naamalle, sitten jotain voidetta ja kylmä pyyhe naamalle. Vielä jotain aromia ja taputtelut siihen päälle. Oli hyvin miellyttävä ja rauhoittava tapahtuma ja minulle ainutlaatuinen sillä partaani ei kukaan vielä ole ajanut.

Huomenna maaliin

Olisin voinut tänään jo mennä perille, mutta halusin jättää sen perjantaille alkuperäisen suunnitelman mukaan. Tuloni olisi myös jäänyt aika hämärään, Como on kyllä kaunis myös illalla mutta nyt haluan saapua päivänvalolla.

Tästä ei ole perille kuin alta kymmenen kilometriä ja alkaa jo pelottaa matkan loppuminen. Kaikki hyvä loppuu aikanaan voisi kai tähän lisätä.

Matka tänään 75km aika 4h 9min. Se eilinen ihme kesti vain päivän, sillä tänään menin hyvin rauhallisesti ja nautiskellen.

Kommentit

One comment on “Milano”

  1. Enää loppukiri ja olet maalissa. Vielä kun jotenkin pääsisit Suomeen.🤣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.