22.9.2019

Messinasta mantereelle

Sisilian viimeiset vaiheet

Illalla kävin rantatien varrella syömässä pizzan ja samalla katselin tv:stä serie A jalista, hyvin paikallinen meininki siis. Ravintoloihin alkaa ihmisiä yleensä valua kun minä jo poistun. En meinaa totuttaa itseäni syömään iltauutisten aikaan. Hotellilla ensimmäinen ilta kun jaksoin pistää blogiin päivitykset samana päivänä.

Aamulla läksin virkeänä tien päälle 8:30 maissa. Ajellessa rantatietä fiilistä on vaikea kuvata. Jos mietit että kaikki on hyvin, mikään ei paina mieltä ja olo kuin oravan pojalla, niin sen kun kertoo kolmella päästään lähelle tunnelmaa. Lämpötila 22, viileä kevyt tuuli käy mereltä ja sekin myötäinen. Huikeat maisemat kruunan päivään lähdön.

Yhdessä kohtaa oli poliisi ohjaamassa liikennettä. Tietyö ja puolikas kaista oli suljettu. Minä meinasin mahtua pyörineni ajamaan sitä puolikasta johon poliisi sanoi 🖐️👊👇👐 minä vastasin ☝️👉✌️☝️👍 poliisi 😠👈✍️ minä 👌🤝🙏...... 👋. ...... 🖕.

Onkohan minuun tullut pisara Italialaista verta esi-isiltä kun kotona vaimo❤️ ja tyttäret❤️❤️ sanoo että jos joku pitää minua käsistä kiinni, en pysty mitään selittämään.

Messinan keskustassa kävin katsastamassa Duomon ja nauttimassa kahvit aukion laidalla. Lauttaan en etukäteen lippua ostanut, kun lähtee niin sakeaan. 6,- maksoi mies ja pyörä.

Länsirantaa kohti pohjoista

Satamasta pääsi helposti ulos ja rantatielle, alkumatka mantereella oli leppoisaa menoa. Bagnara Calabra kohdalla tie erkanee rannasta ja pääsin nousun tunnelmaan. Ajelin pari-kolme kilsaa ja yritin katsella ateriointi paikkaa, ei näkynyt ja kysyin paikalliselta onko missä? No siellä mäen alla olis... eipä tehnyt mieli uudelleen nousua kiivetä. Kysyin missä seuraava ylöspäin mennessä, mietti ja arveli 15km. Kysyin mistä olen ja minnepäin menossa, kerroin matkasta ja päämäärästä jolloin hän pyysi minua odottamaan ja haki ison tertun viinirypäleitä sekä litran vettä. Olin hyvin kiitollinen.

Mäki jatkui vielä 6km ja sitten tuli tasaisempaa osuutta. Ruokapaikka löytyi onneksi nälkäiselle kulkijalle, samalla varasin yöpaikan Rosarno kylästä. Tästä kylästä jäi pikaisella katselulla se fiilis että en varaisi lomaa tänne ja pyörä on saatava sisätiloihin. Ensimmäisen yön pyörä oli ulkona, mutta lukitun portin takana ja pois silmistä. Päivän saldo 89km 4h 38min.

Kommentit

6 comments on “Messinasta mantereelle”

  1. Hyvin tuntuu kulkevan! Mukava kuulla, että säätkin suosivat. Tänään kuntopiiri, joten muista lihaskuntoilla😉!

  2. Olen hengessä mukana ja koitan harrastaa pientä liikuntaa täällä. Katso Pasi ettei kukaan venyttele minun paikalla😬

  3. En ole muutamaan päivään ehtinyt lukemaan tarinaa, mutta nyt muistin taas käydä tarkistamassa. Aivan mahtavia tunnelmakuvia! Jatka samaan malliin.

  4. Kuulostaa siltä, että siellä on jopa pahempia mäkiä kuin Haimilassa.

  5. Pidettiin huolta, ettei venyttelypaika mennyt -ainakaan vielä ekalla viikolla🤓. Hienoa, että on oravainen olo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.