15.5.2022

Maisemat ja meno paranee

Hyvällä aamiaisella kulkee

Mahtava startata päivä kun saa maittavan ja täyttävän aamiaisen. Aamiaisen jälkeen pakkasin pyörää ja samaan aikaan Britti polkija lastasi omia tavaroitaan. Hänellä oli myös ollut joku pieni vastoonkäyminen sillä kertoi jalan takia odotelleen toista viikkoa matkan jatkumista.

Lähdin Tonavan eteläpuolta, jolla menee loistava pyöräreitti. Merkitty ja suurimman osan on pelkkää pyörätietä. Tuultakaan ei ollut kuin nimeksi, tunnelma katossa.

Tänään ajo oli helppoa. Tosin viimeiset 10 km antoi jo viitteitä tulevasta, muutamia aika rajuja nousuja "pääsi" kiipeämään. Matkaa tuli 112km ja satulassa 5h 11min.

Ei liian tiukka aikataulu

Tästä mainitsinkin jo "avausjaksossa". Matkan varrella tulee aina jotain yllättävää, johon on hyvä varata aikaa. Tänään tuli vastaan tämä linna, joka artikkeli kuvassa komeilee. Se vie helposti pari-kolme tuntia kun sinne kipuaa ja tutkii aluetta, mutta on se sen arvoista.

Olisi tuolla saanut menemään puoli päivää, valitsin puutarhan joka on lähellä sydäntä, sekä linnan ulkoalueet ja kirkon. Museot ja linnan sisätilat jäi koluamatta. Tässä muutama otos alueelta, kirkon sisältä ei ikävä kyllä saanut kuvia ottaa. Voin kuitenkin teidän iloksi sanoa, että oli sanoin kuvaamattoman upea.

Huonevaraus

Ei nämä aina mene ihan suunnitelmien mukaan, mutta kun usein käy niin siihen tottuu. En polta käämiä jos kaikki ei heti onnistu, olen lomalla ja ei ole suurta hätää. Asiat tuppaa järjestymään.

Nyt olin varannut huoneen hotellista joka ei ollut auki. Booking kautta sen varasin ja maksoin. Kun tulin paikalle ovet lukossa ja pari numeroa jotka löysin ei vastaa. Pieni kylä, läksin kävelemään läpi kylän menevää katua. Vastaan tuli "paikallisen" näköinen rouva ja kysyin puhuuko hän Englantia, vastasi että vähän. Kerroin varanneen ja maksaneen huoneen, mutta en pääse sisään. Hän otti kännykän, soitti johonkin ja viiden minuutin päästä joku tulee. Kiittelin avusta.

Sain huoneen ja isäntä pyysi laittamaan ulko-oven lukkoon kun lähden syömään. Olisihan tuohon toinenkin majoittuja mahtunut. Huone tosi mukava, hyvät pesutilat ja pyörä parkissa tuloaulassa. Aamulla tullaan tekemään aamupala minulle sopivaan aikaan valitsin 7:30, sillä tänään ehdin aikaisin nukkumaan.

Ruokapaikkakin oli helppo valita, sillä vain yksi pizzeria auki. Ei ehkä ihan perus Itävaltalaista ruokaa, mutta hyvältä maistui ja nälkä lähti.

Edelliseltä IItalian reissulta jäi yksi majapaikan etsintä hyvin mieleen. Myönnän silloin sulake hieman kärähti. Tulin vielä valoisan aikaan kulmille, kiertelin aluetta ja ei löydy paikkaa. Pimeä tuli aika nopeasti, kuten se siellä tulee. Soitin numeroon joka oli sähköpostissa ja varuksessa. Siellä vastasi kaveri joka puhui jopa vielä huonompaa englantia kuin minä. Molemmat varmaan huidottiin käsillä enemmän kuin laki sallii ja ei meinaa tulla valmista. Viimein löysin paikan, siellä ei ollut edes ulkovaloa, eikä tietenkään rakennuksessakaan mitään valoa tai kylttiä. Kaveri avasi oven puhelimen kautta, pyysi minua laittamaan valot ja majoittumaan. Ei siellä ketään näkynyt ennen aamupalaa, joka tosin korvasi pienen mielipahan.

Kommentit

6 comments on “Maisemat ja meno paranee”

  1. Upeita paikkoja! Hyvä että fiilikset Ok. Antoisia kilometrejä🤗

  2. Meno vaan paranee, no helppoo se on kun vaan pyörän satulassa istuu

  3. Ota noista patsaista malleja ja mittoja Haimilan puutarhaan. Olis aika komeita

  4. JukkaKo. Jos löytäisi vähän isomman laatikon kotimatkalle ja toisi mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.