6.7.2023

Luxembourg

Huominen reitti

Kyseli respan naiselta muutamaa tie vinkkiä huomiselle, ei oikein osannut sanoa ja soitti pomolleen. Heitti luurin minulle ja sovittiin tapaaminen 21:00 respan luokse, hän tulee käymään ja kertoo hyvät reitit.

Nyt on ainakin teoriassa reitti selvillä. Kiertää isot tiet ja ei pitäisi ihan kivipolkuja olla.

Vahingosta viisastuneena, tässä majapaikassa on aamupala. 7:30 olen jo nauttimassa aamun ekan kahvikupillisen, saatan juoda myös tämän päivän juomattomat kahvit samalla.

Erittäin hyvin nukutun yön jälkeen vetäisin verhot pois ja aurinko paistaa, veti heti omat suupielet korviin. Kävin syömässä tuhdin aamupalan, nyt hetken annan olon tasaantua ja teen aamutoimet sekä kirjoitan muutaman rivin.

Tämä blogin tekeminen on hyvä lisä matkaan, teen sitä toki mahdollisille lukijoille, mutta siitä jää myös itselle muistikuvat retkestä. Päivien aikana on yllättävänkin paljon erilaista tapahtumaa ja ei millään pystyisi kaikkea tallentamaan omalle kovalevylle.

Nämä tarinat kirjoitan lähes reaaliajassa, joten saan niihin tallennettua sen hetkiset fiilikset. Kun joskus myöhemmin itse lukee, pääsee oikeaan tunnelmaan.

Kevyttä nousua

Päivän päätavoite pääkaupunki Luxemburg, sinne matkaa vajaa 70km. Onneksi sain hieman jalkoihin lämpöä ennen paria nousua, jota jo mäeksi kehtaa kutsua. Molemmat oli reilu 2km pitkiä ja nousua kertyi molemmissa 130m paikkeilla. Ensimmäinen puolisko matkalla pääkaupunkiin oli hyvin mäkistä ja loppumatka taas hyvin tasaista.

Reitti Pommerloch kylästä Luxemburgiin oli todella kaunis, suosittelen jos satutte sinnepäin lenkille.

Keskustan vilinää

Siitä en kyllä niin perusta, viihdyn paremmin tien päällä ja hiljaisilla kaduilla. Sain paikallisilta oppailta hyvän luennon lähellä olevista nähtävyyksistä ja piirsivät ne myös kartalle.

Notre-Dame katetraalissa kävin sisällä, vaikka ei mitään omatunnolla olekkaan, tuli hengen ravintoakin tälle päivälle. Tuossa artikkeli kuvassa on Suurherttuan palatsi ja kolmas nähtävyys oli vanha linna joka upeasti reunusti kaupunkia.

Moselin varrella

Majapaikkani sain Mosel joen varrelta, 80,- aamupaloineen on ihan kohtuus näissä maisemissa. Huone on pieni, minulle hyvin riittää, suihku koppi on kooltaan sellainen, että varpaita pesiessä pitäisi olla akrobaatti. Huoneeseen kuuluu kuitenkin oma parveke Mosel näkymällä, tykkään.

Illalliselle lähdin kun sain voimistelut tehtyä. Katselen missä istuu paikallisia, siellä yleensä hyvä ruoka ja hinnat kohdallaan. Viereisessä pöydässä terassilla istui kolme paikallista miestä ja saatiin hyvät keskustelut aikaiseksi. Yksi aika rehvakas kaveri oli moottoripyörä mies ja luuli minunkin olevan kun kerroin reitistäni. Sanoin etten kehtaisi noin lyhyelle matkalle moottoria ottaa avuksi.

Remich on vielä Luxemburgin puolella, mutta Mosel toimii rajajokena ja olen siis kivenheiton päässä Saksasta.

Päivälle tuli ajotunteja 5h 47min ja matkaa 97km. Nousua 1075m ja laskua 1236m.

Kommentit

10 comments on “Luxembourg”

 1. Maisemat ja keli näytti olevan priimaa. Hyviä tuulia Saksanmaalle. Paljonko on matkaa takana?

  1. Mitäs Kossu tiesit, että just illalla ennen silmien ummistusta kilometrit laskin. 715km ja viikko takana, eli se satasen päivä vauhti ollut.

  1. Kyllä sen poljin, täytyy myöntää kävi työntäminenkin mielessä. Ei oikein noita nousuja voi kotimaassa treenata😅

 2. Moselin rannalla on hienoja pikku kyliä. Siul pitäs olla videokamera reaaliajassa niin voitais nauttia tunnelmista 😃 Nautinnollista matkaa tänäänkin ja pysy ehjänä!

  1. Moselin rantoja en nyt enempää näe kuin ylityksen verran, mutta tänään pääsen ajamaan Saarti joen vartta kohti Saarbruckenia.

 3. Nyt vasta pääsin matkalle mukaan😊. Mielenkiintoista ja mukavaa luettavaa👍. Kuvia ei koskaan ole liikaa📷📸.
  Antoisaa reissun jatkoa🙂.

 4. Hyvä että muistat tehdä noi palauttavat ”jumpat” niin lihakset palautuvat nopeammin.
  Hienoja noi maisemat ja upeita kohteita. On kiikkustuolissa muisteltavaa😂. Sitä ennen ehtii vielä paljon uusia haasteita.🤗☀️🚴🏻‍♂️

  1. Kylmähoitoa olen jaloille antanut suihkussa. Jotenkin se tuntuisi auttavan. Olen nyt ruvennut tekemään sen aamuin-illoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.