11.5.2022

Luumäeltä Budapestiin

05:00 startattiin Luumäeltä kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Inka tytär oli luvannut minut sinne heittää ja pyörä oli pakattu jo illalla kyytiin. Lentokoneeseen otan vain pienen kassin.

Yhdet välikahvit juotiin ja hyvissä ajoin kentällä. Terminaali 2 edestä vein "matkalaukkuni" sisään ja aika oven pielessä oli erikoismatkatavaroiden vastaanotto. Lähtöselvityksen olin tehnyt jo kotona, eli helppo homma tiskillä.

Turvatarkastukseen oli jonoa, mutta meni vauhdilla. Käsidesin syynäsivät erikseen jollain testerillä. Jäi toista tuntia aikaa odotella koneen lähtöä, mutta eipä tuo haitannut. Lentoaika 2h 15min.

Pyöräloota tuli muiden kassien seassa ja katsoin heti, että uusia teippejä laitettu. On siis avattu ja pieni huoli miten on pakattu. Itse pilkoin 2 telttapatjaa suojaksi kriittisiin kohtiin. Ei ollut näkyviä vaurioita ja eikun kasaushommiin. Taas tuli muutama utelias kyselemään minne matka.

Reilu tunti ja olin valmis baanalle.

dav
dig

Volttilähtö

Lentokentältä lähdin navin ja oman mielen mukaan oikeaan suuntaan. Vastaan tuli tehtaan portin näköinen este ja pyöräilykielto, no heitin pyörän ympäri ja uutta alkua etsimään. Vastaan tuli nuori kaveri sähköpotkulaudalla ja häneltä kysyi apuja. Sanoi että mene portista ja sadan metrin päästä vasempaan, no sieltähän se baana löytyi.

Tie Budapestiin oli tosi huonossa kunnossa ja etuhaarukka laukut vaati uusia kiinnikkeitä. Onneksi renkaat oli aika löysät, sillä en pienellä käsipumpulla niihin kauheasti paineita saanut, ei niin paljon kuopat lyöneet käsille. Keskustaan tuli n. 20km.

Kiertelin pari-kolme tuntia keskustaa, eli liian vähän. Olin varannut ekan majoituksen noin 50km keskustasta. Lähdin Tonavan rantaa ja koitin pysyä pienillä väylillä. Yhdessä risteyksessä noin 10 kilsaa ajettuani jäin miettimään vaihdanko toiselle puolen jokea ja siihen tuli pariskunta pyörillä, no minä taas neuvoja kysymään. Sainkin tosi hyvät opasteet, siellä menee merkitty reitti pieniä teitä ja osin polkuja. Reitti oli EU- rahoituksella tehty, sillä oli tähtikuviot mukana. Tätä mukavaa ja mutkaista reittiä jatkui n. 30km. Loppumatkan majoitukseen ajoin isompaa tietä, sillä olin ilmoittanut tulo ajan, josta vain vähän myöhästyin.

Lyhyin tie ei ole paras tie

Matkaa päivälle tuli 78,5km ja satulassa oloaika 3h 57min. Suoraa tietä tuosta olisi varmaan toistakymmentä kilometriä saanut pois, mutta olisi jäänyt monta komeaa maisemaa ja rakennusta näkemättä. Nuo pienet reitit on myös paljon hitaanpia kierrellä, mutta vauhti ei ole minut juttu tällä retkellä.

Voisinkin antaa pienen neuvon, kuljet sitten millä menopelillä tahansa. Älä aina valitse sitä tuttua ja turvallista isoa tietä, saatat nähdä jotain matkallasi.

Majapaikka löytyi suht helposti ja maksoi 30,- Voisin sanoa että hinta-laatu suhde oli kohdallaan. Erittäin ystävällinen palvelu, siis huone ja pyörän sain lukkojen taakse.

Illalla rupesin blogia päivittämään suihkun ja ruokailun jälkeen. Olin vissiin jo niin uuvuksissa että sain häviämään ensimmäisenkin päivityksen. Ensimmäistä kertaa potutti tällä matkalla. Jonkun aikaa yritin sitä saada takaisin, mutta sitten katsoin parhaaksi pistää pään tyynyyn.

Laitoin viestiä ylläpitäjälle ja hän löysi sen onneksi takaisin. Olin todella helpottunut. Nyt olen tässä yhden kuppilan ulkopöydässä tehnyt uuden päivityksen ja mieli on taas huoleton.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.