1.7.2023

Läpi tuulen ja tuiskun

Sääennuste ei lupaa hyvää

Illalla pistin pään tyynyyn kymmenen maissa ja nukuin hyvin aamu seitsemään. Kuulin heti, että sataa ja tuulee navakasti. Sääennusteen mukaan sade lakkaisi vasta iltapäivällä kolmen tienoilla, eli sitä ei voi jäädä odottamaan. Tuulen suunta on ikävästi sama kuin eilen, lounaistuulta lupaa 8 metriä sekunnissa. Tähän suuntaan juuri tieni vie.

Kävin juuri syömässä hyvän ja tukevan aamiaisen. En heti tielle lähde, vaan hoitelen aamutoimet rauhassa ja kirjoittelen muutaman rivin ajatuksia.

Ei muuta kuin sadevaatteet päälle ja tuulta päin positiivisella asenteella.

Rankka päivä takana ja hyvääkin kerrottavaa säästä, loppui ennen puoltapäivää ja pääsin välillä tuulensuojaan penkereiden taakse. Loppumatkasta sain jopa nautiskella hetken myötätuulessa ja sehän tuntui aika mahtavalta.

Pyörätie verkosto erinomainen

Toinen ajopäivä ollut haastava

Ensimmäisellä reissullani Sisiliassa nousin Etnalle 30km nousun, jalat aivan loppu ja lepäsin hajareisin pyörän päällä. Jalkaa jos nosti satulan yli, iski heti kramppi reiteen. Siitäkin selvittiin positiivisella ajatuksella, enää reilut 1800km jäljellä.

Toisella reissulla Unkarissa ajoin kolarin ja ambulanssilla sairaalaan. Kypärä, pyörä ja olkapää rikki. Onneksi lopulliset diaknoosit selvisi vasta Suomessa, Pyörän hiilikuiturungossa oli vikaa ja se meni vaihtoon, vakuutuksen piikkiin. Olkapäässä oli murtuma ja joku repeämä. Hyvä kun ei tiennyt matkalla, olisi ollut varmaan paljon kipeämpi.

Haag

Hieno kaupunki, paljon vanhoja rakennuksia ja muutama niin korkea rakennus, että niskaan sattui.

Haagin tuomioistuimen halusin nähdä, tiedän sitten mihin se naapurimaan pieni ukko isolla egolla joutuu. Sitä odotellessa jatkan matkaani kohti Hollannin rannikon saaristoa.

Saaristoon

Ensimmäiseen saareen menin lautalla Maasluis kohdalta. Lauttamatka oli ilmainen.

Sain saareen henkilökohtaisen oppaan. Paikallinen eläkeläinen oli maantiepyörällä lenkillä ja rupesimme tarinoimaan. Hän kierrätti minua pitkin saarta hienoja pieniä teitä ja joen varsia. Kertoi myös rakennuksista ja vähän historiasta. Tulihan siinä muutama ylimääräinen kilometri, mutta olivat sen arvoiset.

Nämä saaret on kymmeniä kilometrejä pitkiä ja riittää niissä kiertämistä. Tämä eläkeläinen oli tänä vuonna ajanut n. 8000km vähän muuallakin kuin saarilla. Nostin kypärää kunnioituksesta.

Otan huomenna muutaman kuvan täältä, tänään ei näköjään ehtinyt🙄

Matkaa kertyi 122km, ajoaika 6h 33min. Nousu metrit 336.

Oli pieni ongelma kun ei meinannut löytyä majoitusta alle 200,- Ilmeisesti tarjonta ja kysyntä on hyvä majapaikkojen pitäjien kannalta. Sain lopulta huoneen 104,- hintaan, joka on enemmän kuin haluaisin yöstä maksaa. Matkareittiä jouduin hieman muuttamaan suunnitellusta.

Kommentit

4 comments on “Läpi tuulen ja tuiskun”

  1. Täälläkin sadetta ja ukkosta. Mahtavaa varmaan ajella uusissa maisemissa ja upeissa kohteissa. Onnea seikkailuun, terkkuja ja kannustusta, M-L ja A

    1. Jep, täytyy myöntää ettei aamun sade paljoa mielialaa himmentänyt. Ajatus on se että reitin voi valita, mutta ei keliä.

  2. Ihania nuo eläkeläiset 😀
    Näyttää kuivalta tuo heinikko sielläkin, ainakin kirkon pihalla.
    Noita pyöräteitä olis mukava ajella, myötätuuleen 🚴🏼‍♂️

    1. Eläkeläisillä on aikaa kiertää mutkan kautta. Onneksi nyt sataa kun olen täällä, alkaa nurmikin vihertää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.