2.7.2023

Kylätunnelmaa

Ystävällisiä ihmisiä

Yksin kun liikkuu, niin kiinnittää ehkä paremmin huomiota ulkopuolisiin ihmisiin. Todella mahtaa palvelua olen saanut ja apua tarvittaessa. Tien päällä välillä reittejä kysellyt ja muutaman reppureissaajan kanssa jutellut.

Näissä kylissäkin ihmiset moikkailee ja kyselee matkastani, kyllä se mielialaa kohentaa kummasti. Tämän kylän nimi on Oude-Tonge.

Kävin tänään ostamassa juomapullot, sillä unohdin omat kotiin. Siinä yksi pariskunta katseli kartaani ja ihmetteli matkani pituutta. Kartta kassin kyljessä on hyvä keskustelun avaus.

Hotelli ja sen pihakahvila. Artikkeli kuva on huoneeni ikkunasta.

Rutiinit

Tietyt rutiinit on hyvä olla matkalla. Tavarat pakkaan siten että tiedän mistä kassista löytyy jos tien päällä tarvitsee ja siten että todennäköisemmät on päällimmäisenä.

Majoitukseen tullessani pistän heti laturit seinään, Garmin, powerpack, puhelin. Vaatteet likoon, sukat alushousut ja ajopaita. Sitten pesulle ja ruokailemaan.

Pyörää on hyvä myös huoltaa, eli lähinnä putsailla varsinkin sadepäivän jälkeen. Ketjujen rasvaus ja samalla yleissilmäys ettei mikään ole löysällä, esim. kassien kiinnikkeet ja renkaat on kunnossa.

Hollanti on pyöräilymaa

Pyörätie verkosto on todella kattava, en ole Hollannin puolella montaa kilometriä tiellä ajanut. Mikäli tien vieressä joutuu ajamaan, pienilläkin teillä metrin piennar varattu pyörille.

Aika pienilläkin teillä on kieltomerkit, ettei niillä pyörillä saa ajaa. Kaupungissa pyörillä ajetaan yksisuuntaisesti tien molempia puolia, aluksi kun en sitä hoksannut, sain vähän tuimia katseita.

Pyörille ja jalankulkijoille omat liikennevalot. Monissa liikennevaloissa myös taimeri, mistä näkee odotusajan.

Lisäksi on roskakoreja joihin voi heittää roskat pysähtymättä. Sellainen suppilo, joka on kallellaan. Eikä muuten ole roskia teiden varressa, se tuntuu hyvältä allekirjoittaneesta.

Lappeenranta on pyöräilykaupunki ja paljon on sen eteen seuran aktiivit tehneet. Laittakaahan Kimmo ja Matti listoille nuo omat liikennevalot, taimerit ja roskakorit. Lyötte nyrkkiä pöytään seuraavassa kaupungin palaverissa, nämä täytyy saada ja nopeasti😅

Maan vaihto

Tieni vei useamman joen ja isommankin vesistön yli. Pisin silta oli 5,5km ja olihan siinä sivuvastaiseen puskemista.

Tänään kyllä oli monenlaista tietä tarjolla. Välillä Maps ohjasi minut niin pienelle metsäpolulle, että piti vähän aikaa miettiä onko se tosissaan. Sitä kurvailin muutaman kilometrin ja pääsin vielä sivistyksen pariin, ei muuten tullut yhtään pyörää siellä vastaan😂

Hienoja jokien varsia ajelin ainakin parikymmentä kilometriä. Eihän nämä reitit nopeimpia ole, mutta on niissä aisteilla sulateltavaa.

Brukke

Belgian kauneimmaksi kaupungiksi sanottu, ymmärrän nyt miksi.

Nyt on kyllä silmäkarkkia minun mieleen. Upeata vanhaa arkkitehtuuria hyvin säilyneenä. Täällä voisi viettää pidemmänkin ajan, ihan vinkkinä. Sain tuosta ihan kulmilta lähes kohtuuhintaisen majoituksen, jossa palvelu mieleenpainuvaa.

Nyt tulee niitä kuvia vähän useampi, sillä täällä riittää tarjontaa. Tämä käynti toi päivän ja noin 100km lisää matkaa, on varmasti sen arvoinen. Tuo palkinto-oluen kuva lipsahti tuonne jo vähän etukäteen, oli vissiin liikaa mielessä🙄

Kommentit

8 comments on “Kylätunnelmaa”

  1. Juu hyvältä näyttää ja toi Brugge toi mieleen muistoja sieltä, mahtava paikka. Pitäisköhän lähteä pyöräileen 😂 innolla odotamme seuraavia tarinoita👍, turvallista matkaa☀️🤗

  2. Matkahan on lähtenyt ilmeisen hyvin käyntiin. Nähtävää tuntuu riittävän ja varmaan hyvin toisenlaista maisemaa kuin aiemmilla reissuilla.

    1. Eka päivä oli vähän tahmea, mutta kyllä sitten lähti. Täytyy myöntää että kyllä matkailu avartaa noiden maisemienkin osalta.

  3. Mielenkiintoisia juttuja ja kokemuksia siulla! Aurinkoa ja kauneuttaa lissää🚴‍♀️

    1. Kyllähän täällä monenlaista näkee ja ehtii tapahtua. Aika pilvistä ollut, ei ole aurinkorasvaa paljoa kulunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.