25.9.2019

Jalkaterä ohitettu, säärtä pitkin ylös

Halpaa majoittumista

Olen kuusi yötä nukkunut hotelleissa tai B&B paikoissa. Huoneiden hinnat 35,- ja 50,- välillä, sisältäen aamupalan. Aamupalan taso kyllä vaihdellut, jossain pöytä notkunut antimista ja jossain kahvi + croissant.

Täällä kuumin turistisesonki on ohi ja luulen että nämä viimeisien tuntien varaukset saa aika huokeasti. Tämän viimeisen yön huoneessa sain valita missä kolmesta vuoteesta nukuin ja parvekkeelta huikea näkymä merelle.

Kävin hotellin rantaravintolassa syömässä lammasta vanhemman tytön syntymäpäivän kunniaksi, muistin häntä kyllä myös muin tavoin😘

Otin myös ensimmäisen lasin paikallista valkoviiniä koko reissun aikana. Ei noiden ajojen päälle ole ollut tarvetta ja viini maistuu paremmalta seurassa.

Ei liian tasaista

Aamun ensimmäiset kilometrit oli jo mahtavat, aurinko paistoi pilviherhon takaa oikeaan korvaan ja vasemmalla lähes tyyni meri. Parin kympin jälkeen irtaiduin hetkeksi meren rannasta ja sain paidan märäksi. Matka eteni komeiden maisemien saattelemana Saprin kylään, joka oli ehdottomasti käymisen arvoinen. SS18 irtaitui rannasta ja pääsin kunnon vuoristorataan. Tie nousi korkeimmillaan 700 metriin ja siellä mentiin kymmeniä kilometrejä ylös-alas. Nousut ja laskut ei pääosin olleet niin jyrkkiä että olisi haitannut menoa, varsinkin laskuissa oli hyvä fiilis kun kanttaili puolelta toiselle välillä useamman kilometrin pätkiä. Yöpaikan tilasin Vallo della Lucanian kylästä.

Muita kulkijoita

Olen ihmetellyt kuinka vähän tullut pyöräilijöitä vastaan tien päällä, kylien ja kaupunkien kohdalla toki ollut. Olen nyt viikon aikana ajanut 727km ja vetoapua tai seuraa saanut 15km matkalle. Pari maantiepyörää ohittanut sen verran vauhdikkaasti, ettei siihen kyytiin ole ollut asiaa ja itse ohittanut muutaman maastopyörän. Itävaltalaisen pariskunnan kanssa vaihdettiin kuulumiset muutama päivä sitten, neljän hengen Saksalainen ryhmä istui kahvilla samaan aikaan ja tänään tuli vuoristoreitillä pari Saksalaista joiden kanssa puhuttiin pidempään. Luulen ja olen jopa varma että ylempänä Italiaa alkaa fillaristit lisääntymään.

Kulutuslukemat

Laitoin aamulla ensimmäisen kerran sykevyön mittaamaan arvoja. Tänään oli kova päivä, sillä nousu metrejä tuli lähes sama kuin Etnan rinteillä, ne tuli vain lyhyemmissä pätkissä.

Matkaa tälle päivälle tuli 102km ja aikaa siihen tuhrautui 5h 33 min. Tuosta ajastakin voi päätellä nousun määrän.

Nousu metrejä 1695. Keskisyke 121 ja maksimi 166. Missään vaiheessa en siis lopuillaan ollut, mutta pitkään kovilla.

Alkaa tuo viikon putki jo jaloissa tuntua, sillä ei se kuorma yön aikana ehdi poistua. Huomenna menen rauhallisemmin ja Napolissa tarkoitus pitää hetki huilia, tosin huomenna en sinne vielä ehdi.

Savun haju kävi vielä nenään. Tuon sammuttamisessa olisi haastetta Luumäen VPK:kin.

Kommentit

8 comments on “Jalkaterä ohitettu, säärtä pitkin ylös”

  1. Mukana ollaan tiiviisti vaikka nousut ottaakin koville. Mukaansatempaava kerrontasi kuitenkin helpottaa🚴‍♂️

  2. Hyvä kun olette hengessä mukana, helpottaa urakkaa täälläkin päässä. Kommentteja on mukava lukea, laittakaa lukijat reilusti tulemaan. T: Ketjunpyörittäjä

  3. Mukava kuulla, että siulla on matkanvarrella myös juttuseuraa. Kovana juttelijana siulla voisi tehdä tiukkaa olla noin pitkä aika aivan hiljaa. Tai sitten yksinpuhelu voisi herättää ihmetystä muissa kulkijoissa! Tsemppiä tästä taas eteenpäin!👋👍

  4. Mukava seurata matkaasi jutuin ja kuvin 👍. Varmasti niin maaston kuin taajamien vaihtelu tuo mielenkiintoa matkaan. Kyllä ylämäen jälkeen tulee lasku tai ainakin tasaisempi osuus😅. Onko tietulleja ollut ja pääseekö pyörällä ohitse?

  5. Kannatan edellistä kommentoijaa 😎 kuvia on kiva katsella, kun ei voi olla ite paikan päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.