18.7.2023

Italian tunnelmiin

Bella sensazione

Täällä Italiassa on tullut käytyä jo niin monesti, että tavat ja kulttuuri tullut tutuksi. Jotenkin on helpompi toimia ja liikkua.

Eilen illalla kävin syömässä pizzan ja juotavaksi otin litran vettä sekä puoli litraa olutta, kaikki meni ongelmitta. Lämpöä eilen 33 asteen paikkeilla, nestettä kuluu enemmän kuin muistaa juoda.

Ruuan jälkeen istuin Lago Maggioren rannalla, takana kahviloita ja elävää musiikkia. Ei ole hassumpi paikka blogia päivittää, järvi on lähes tyyni. Pistän tähän perään pari kuvaa tunnelmasta.

Tien päällä

Mukavasti aika kuluu uusia maisemia katsellen. Tänään ensimmäiset parikymppiä ajelin Lago Maggioren rantaa, välillä pysähtelin katselemaan ja fiilistelemään. Ei ole kiire nyt mihinkään, aikataulu antaa myöten.

Taas pysähtyi ihmisiä juttelemaan ja kysymään reissusta. Ilman karttaa kassin kyljessä nämä tarinat jäisi kirjoittamatta. Tämä perhe oli tehnyt aika samantyyppisen matkan autolla, siksi se oli heistä niin ihmeellistä että polkupyörällä joku ajaa.

Varese

Saavuin juuri keskustaan, tilasin kolajuoman, teen päivän suunnitelmaa ja kirjoitan muutaman rivin. Suunnitelma tuli selväksi kun ukkoskuuro tuli päälle, varasin täältä huoneen.

Onneksi oli tuossa kaupunkiin noustessa parin kilometrin nousu, muuten aika tasaisen tien lopuksi. Tekee hyvää kun hiki tippuu leuasta, silmiä kirvelee ja reisiä polttaa, siitä tuntee hyvän nousun. Kun vielä ottaa kypärän pois, ravistaa päätä ja vesi roiskuu kuin uimasta tulleelta koiralta, niin pääsee pyöräilyn ytimeen.

Juomapullot täytin majapaikasta lähtiessä, ystävällisesti respan henkilökunta haki jäitä sekaan. Nestettä ostin matkan varrelta lisää pari litraa, kaikki meni matkalla, sillä 32 näyttää taas lämpötila.

Päivän kilometrit 61,4 , ahteri istuimessa 3h 2 min, nousua 666 ja laskua 496.

Kommentit

6 comments on “Italian tunnelmiin”

  1. Kun kilometrit ja maisemat tähän asti tuli rehkittyä sellaista urakkavauhtia, niin nyt loppupuolella voit vähän luksustella tuntitöissä niissä julppeissa paikoissa.
    Leppoisia päiviä ennen paluulentoa!🚲🛫

    1. Sitä kun urakkahommia ja omaa yritystä pyörittänyt, niin vajaan päivän tekeminen ottaa koville. Yritän kuitenkin loppumatkasta keventää. Kyllä lento Haimilaan jo mielessä😍

  2. Matka alkaa loppua🤗, enää loppuhuipennus🚴🏻‍♂️Alkaa varmaan tuntua kropassa, vielä ei kannata antaa väsymyksellle valtaa. Nautinnollisia kilometrejä ja upeita maisemia vielä parille päivälle.🚴🏻‍♂️👍

    1. Mikä se nyt nuoren miehen kropassa vielä... Jos lämpötila pysyy alle 40 asteen ei huolta huomisesta. Kohta pääsee tuttuihin maisemiin, voi unohtaa karttaohjelmat.

  3. Lämpö ei täällä paljon kutittele. Siinä ja siinä ettei pitkiä tarvita.Nyt ollaan Rikkilässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.