30.6.2023

Iloinen Amsterdam

Matka kohteeseen

Tytär heitti minut pyörineni aamulennolle, kiitos Inka❤️ Pyörän vein erikoismatkatavara selvitykseen, jossa ei jonoa. Lähtöselvityksen tein jo kotona, suoraan siis turvatarkastukseen. Kaikki meni nopeasti ja jäi aikaa juoda aamukahvit rauhassa. Näin myös tutun Markun, jonka kanssa käyty juoksemassa Tukholman maraton joskus kauan sitten.

Sain omasta mielestäni aika edullisen lennon 125,- Pyörän matka maksoi 70,-

Kyllä siinä aikaa meni ennenkuin pääsin tien päälle, kone odotti puoli tuntia parkkipaikkaa ja minä odotin puoli tuntia pyörää. Meni siinä kasailussa, vaatteiden vaihdossa ja renkaiden täytössäkin oma aikansa. (Renkaat oltava tyhjät lennon aikana, hyvä tietää jos kuljettaa)

Suorat isot tiet ei ole minun suosiossa

Niissä liikenne ja melu on kovaa, maisemat yleensä aika ankeat. Pyörällä ehtii mennä mutkan kautta ja nauttia matkasta kaikilla aisteilla.

Matkani suunnittelussa tein jo ensimmäisen ison muutoksen. Meinasin ajaa suorempaa reittiä Antwerpenin kautta. Rupesi kuitenkin houkuttamaan tuo merenrannan saaristotie ja suuntaan Haagin läpi Belgiaan / Bruggeen.

Tämä tekee yhden päivän lisää pituutta reissuun, mutta eihän se pyörällä missään tunnu😅

Pari kuvaa meni väärinpäin, mutta haitanneeko tuo. 

Alankomaan kanavat

Ajelin lentokentältä keskustaan ja kanavia on kyllä uskomaton määrä, välillä tuntui että väliin mahtui vain yksi katu ja taas oli kanava.

Pyöräilyn suosio myös näkyi kaupungissa, pyöräteillä oli oikeaa ruuhkaa. Itse koitin ajaa varoen, sillä en haluaisi laastarivarastoja heti tuhlata.

Ei siellä keskustassa kyllä keskinopeudet pääse kasvamaan, kun joka risteyksessä ja kadunkulmassa jonottelet. Tänään ensimmäiset 30km oli pelkkää kaupunkiajoa, mikä ei kyllä ole se mitä haen. Sain kuitenkin tutustua keskustaan ja olihan ne kanavat aika näyttäviä paikoittain.

Ilmastomuutoksesta kun puhutaan, niin kyllähän se merenpinnan nousu ja jäätikön sulaminen meilläkin kotimaassa tuntuu. Täällä ongelmat saattaa olla hieman suuremmat, sillä monet tiet on veden kanssa samalla tasolla ja välissä vain pengerrys.

Vähän kankea lähtö

Ei ollut tänään vielä sitä suurta ajamisen riemua. Muutaman tunnin yöuni ja matkan rasitus vie minulta tarmoa, tämän saman olen kokenut ennenkin.

Matkaa kertyi vain 67,5km. Aikaa satulassa 3h 54min. Vaikka tasaista maastoa täällä onkin, kertyi nousumetrejä kuitenkin liki 400.

Olis vähän pidemmälle mennyt, mutta majoituksen hinta olisi noussut useita kymppejä. Sain tästä Noordwijk kylästä kohtuuhinnalla yösijan aamupalan kera. Yöksi lupailee sadetta ja aamupäivän aikana pitäisi hellittää. Pitää katsoa mihin aikaan lähden radalle.

Lupaan myös parantaa kuva tarjontaa, tässä jäi vähän vaisuksi.

Kommentit

10 comments on “Iloinen Amsterdam”

  1. Täällä kans seuraillaan matkaa ja odotellaan kuulumisia reitin varrelta:-) Tsemppiä reissuun!

  2. Hienoa, että reissu on käynnistynyt hyvissä merkeissä, kyllä se siitä lähtee rullaamaan. Innolla odotan kuvia ja tietenkin mielenkiintoisia kokemuksia.
    Turvallista pyöräilyä.☀️🚴🏻‍♂️

  3. Tsemppiä matkantekoon Juha!
    Laitahan kuvia matkan varrelta.

    1. Booking kautta aika pitkälti majapaikat etsin. Yleensä vasta myöhemmin iltapäivällä kun näen missä olen menossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.