29.6.2023

Hollannista Italiaan 7 maan kautta

Tien päälle ja kohti kolmatta pitkää yksinvaellusta.

2019 ajelin Sisiliasta Como järvelle Italian halki.

2022 reittini vei Unkarista Italiaan 7 maan kautta.

2023 matkani kulkee jälleen 7 maan kautta ja saan neljä uutta maata pyöräilykartalleni.

Matkareitti

Lennän 30.6 perjantaina Helsingistä Hollantiin / Amsterdam. Aamulento ja pääsen ennen puoltapäivää jo tien päälle.

Rannikkoa pitkin Haagin läpi Belgiaan Brygge, Gent ja Bryssel.

Luxemburgin läpi ja Saksa / Saarbrucken.

Sieltä Ranskan puolelle Strasbourg ja Rein joen varrelle. Reinin vartta Sveitsiin Basel, Lausanne ja Geneve.

Kierrän Geneve järven eteläpuolelta ja suuntaan Alppien ylitykseen Sionin kautta.

Saavun Italiaan Lago Maggiore järven läntiseen kohtaan Feriolo. Kierrän järven eteläpuolelta ja Vareseen. Sieltä Como, Lecco ja Bergamo, josta lennän Lappeenrantaan.

Maiden rajojen ylityksiä kertyy toistakymmentä, sillä käyn ainakin Saksassa, Ranskassa ja Sveitsissä kahteen kertaan.

Kiitos taas Helmi hienosta kartasta, siitä saa monta hauskaa keskustelua matkan varrelta.

Tärkeintä on matka, ei päämäärä.

Lähden matkaan taas iloisella mielellä ja rennolla asenteella. En tee tarkkoja päivä suunnitelmia kilometrien tai edes teiden suhteen "elän hetkessä". Toki karttareittini mukaan suunnilleen kuljen, mutta pieniä muutoksia voi tulla matkalla. Matkaa kertyy n. 1700km

Keskimäärin olen reissuillani ajellut 100km päivämatkoja. Alpeilla tai tulivuorilla riittää vähempikin. Viime matkallani ajelin 19 päivää putkeen ilman välipäivää ja lopussa oli todella rankka Alppien ylitys. Sain kehoni johonkin rasitustilaan ja toipuminen vei aikaa. Toivottavasti nyt olisi tästä viisastunut.

Nämä pitkät vaellukseni teen yksin. Telttaa ja makuupussia en ota mukaan, vaan etsin edullisia B&B majoituksia. Vaimoani en näille reissuille mukaan saa, sillä hän ei tykkää "reppu reissaamisesta". Hänen kanssaan tehty kyllä lukuisia pyörälomia, missä otetaan kiinteä majoitus ja sieltä trippejä ympäriinsä.

Varustekatsaus

Olen aika hyvin tietoinen mitä matkallani tarvitsen. Edellisen matkan pyörän pakkaus oli toimiva ja siihen ei tarvitse muutoksia. Tosin nyt pystyn vähentämään yhden kassin (satulaputkeen tuleva kassi).

Tältä reissulta jätän pois mm. irtohihat, irtolahkeet, pitkähihaisen ajopaidan, liivin ja puffin. Edellisellä reissulla Alppien ylityksessä oli vielä paikoin lunta ja noilla oli käyttöä, nyt heinäkuussa ei pitäisi niin viileää olla.

Pakkauslista:

Varusteet päällä ja pyörässä: Ajopaita, ajohousut, käsineet, kypärä, ajokengät (lukkopolkimet), aurinkolasit, sukat, alushousut, juomapullo 2kpl, ajovalo, takavalo, lukko.

Etuhaarukan sivulaukku 1: Toinen ajopaita, t-paita, shortsit, sukat, alushousut, tuulihousut ja tuulitakki.

Etuhaarukan sivulaukku 2: Tabletti (blogin kirjoitukseen), toilettilaukku jossa pienet tavarat, deodorantti, hammasharja, hammastahna, nestemäinen saippua pieni pullo, aurinkorasva, magnesium tabletit, hydrokortison (pieniin hiertymiin), pienet sakset, Garmin+laturi, puhelin-/ tabletti laturi, lisäpower. Kevyet ohutpohjaiset "paljasjalkakengät".

Etulaukku tangon alle: Sadetakki, sadehousut, kenkäsuojat. Mahtuu myös evästä. Kumilonkero lisäjuoman sitomiseen.

Runkolaukku: Ensiapulaukku, sisältää myös särkylääkettä ja hiertymä laastaria, sisäkumi 2kpl, paikkarasia, rengasraudat, yleistyökalu, Ilmastointiteippiä n. 1m, nippusiteitä, ketjuöljy, muutama kertakäyttö käsine, vaihdelaturi, pumppu, ketjupihdit, pari ketjulukkoa, pienet leikkurit, wc-paperia, toinen takavalo.

Pieni runkolaukku runkoputken päälle: Käsidesi, kynä + pieni vihko, mahtuu pientä purtavaa.

Pyörän kuljetan pahvilaatikossa, johon mahtuu myös muut matkatavarat. Lentokoneeseen otan vain pienen kassin, missä kulkee tabletti, lisäpower (ei saa laittaa ruumaan) ja pientä purtavaa. Pyörästä irrotan etupyörän, tangon, apusarvet, satulan ja polkimet. Pehmukkeita ja pahvisuojia turvaamaan kolhuilta. Laatikko jää paikalliseen jätehuoltoon. Kiitos Jukka / Koskimies laatikosta.

Lähde mukaan matkalle, tarakalla on tilaa

Kirjoittelen blogia päivittäin. Ajatuksia pyöräilystä, matkailusta, päivän tapahtumista ja muista päässä pyörivistä mietteistä. Jutut kirjoitan "vapaalla kädellä" ja en niitä jälkikäteen korjaile.

Mukavaa jos lähdet matkalle ja olisi tosi hienoa mikäli kehtaat jonkun kommentin heittää.

Mahdollisesta heräävästä matkakuumeesta ei allekirjoittanut vastaa.

Kommentit

16 comments on “Hollannista Italiaan 7 maan kautta”

 1. Kirjoittelen tätä Apricasta 29.6.23 Ainakin tähän saakka on ollut todella kuumaa, mutta vuorilla siedettävää. Itse auto/perhematkalla mutta katsellut reittejä fillarointimielessä.

 2. Mukavaa matkaa!! Luen mielelläni kuulumisia matkan varrelta.

 3. Mukavaa reissua!
  Ajattelin ensin, että olet ilmoittautunut mukaan Tourille, kun Ranska vilahtelee reittisuunnitelmassa.

  Seurataan ilman muuta aktiivisesti matkan etenemistä.

  Et varmaankaan ehdi sunnuntaina heittelemään kiekkoja linnoitukseen??

 4. Tour jää nyt väliin. Viime vuonna olin melkein Girossa, sillä lähdin samasta paikasta ja olin katsomassa viimeisen etapin. Ei mahdu kiekot reppuun, vois muuten jossain heitellä.

 5. Viime vuonna kommentoin jotain heti alussa ja se johti tapahtumiin joita en halua muistella. Nyt toivon matkalle suojelusta, sillä ajelet niin harvaanasutuilla seuduilla.

  1. Kiitos, kaikenlaista suojaa tarvitaan. Sateen suojaa toivottavasti harvemmin. Onhan se mahdollista että siellä joku muukin ketjua pyörittää, saa nähdä.

 6. Nautinnollista matkaa! Kesän kohokohta on seurata innolla jo perinteeksi tullutta fillari -blogia.

 7. Turvallista matkaa, varo pihoista eteen ajavia rouvia ja muita yllättäviä tilanteita. Kuvia odotellen.

  1. Nyt puhut vähän, mutta asiaa. Niitä on syytä varoa niin ulkomailla kuin kotimaassakin😲 Tänään muutaman kuvan räpsäytin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.