20.9.2019

Giro d'Italia

Tästä alkaa henkilökohtainen Gironi, ei kyllä kilpailumielessä. Hieman on nuutuneen näköinen kaveri edellisen yön neljän tunnin unien jäljiltä, mutta mieli on virkeä.

Hieman vielä matkasta kohteeseen. Lpr:n lentokentältä ei pystynyt lähettämään pyörää suoraan Palermoon, piti siis itse hakea hihnalta ja tehdä uusi lähtöselvitys. Lento 23:00 Bergamossa, kysyin henkilökunnalta voiko pyörän jättää kentälle säilöön, ei voinut. Siis pyörän kanssa kohti hotellia. Takseja ei näkynyt missään kun minä pakettini kanssa ulos tulin. Varmaan puoli tuntia haahuilin edestakaisin, ennenkuin tuli yksi (onneksi iso) taksi. Siihen lähti syöksymään useampi ihminen, jolloin huusin tämä on minulle varattu. Sattui hyvin kun samaan kyytiin tuli vaimon työkaveri ja muutakin porukkaa. Minun 2km matka maksoi 20,- (pieni ryöstö), ei kyllä siinä vaiheessa tuntunut edes pahalta.

Hotellilla oli aamiainen 6:00 alkaen, minä tosin lähdin 5:30, olis varmaan maistunut. Tilasin yöllä kuljetuksen kentälle ja nyt pääsin kympillä. Vein pyörän selvitykseen, olin varannut väärän 20kg ison paketin (maksoi 69,- varatessa). Sanoin että Ryanairin urheilutavaroiden listalla oli kalastusta, golfia, surffausta... mutta ei polkupyörää. Ei selittely auttanut, eikä anova katse. Piti käydä ostamassa uusi lippu pyörälle 82,-

Pääasia että pyörä ja mies olivat ehjänä perillä. Vein paketin pihalle ja kävin kasaamaan sitä taksikuskien hämmästellessä toimintaani. Siihen tuli porukkaa kysymään mistä tulossa ja minne menossa. Selitin heille matkaani, osa piti hulluna osa piti pyörää pystyssä kun sitä kasasin. 10:30 olin lähtökunnossa.

Matka alkaa

Suunta kohti Palermoa. Oli aika sekavaa menemistä, yhtä mittaa tarkistelin reittiä, enkä silti sillä pysynyt. Alku aina hankala jne. Tuli ainakin 5km hutia.

Palermon ohitin aika pikaisesti, kävin keskustassa syömässä ja nopea läpileikkaus. Siitä ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Syy pikaiseen käyntiin oli ensimmäisen yön hotellivarauksessa käynyt ajatuskatko. Katsoin että Palermosta n. 100km, mutta en ottanut huomioon sitä lentokentältä keskustaan n. 30km matkaa. Oli siis kiire että ehdin ennen pimeää perille.

Piti ajaa lähes 50km ennen kuin pääsi selkeälle reitille ja pois kaupungin humusta. Siellä tuli ensimmäinen maantiepyöräkin vastaan. Meni aivan tuhottomasti aikaa alkumatkaan, lienee syy miksi siellä ei pyörälenkillä olla.

Olin juuri aikeissa pitää pienen tauon, kun tuli takaa kaveri ja rupesi puhumaan sujuvaa Italiaa. Minun oli vaikea vastata kun piti olla kädet tangossa, enkä pystynyt huitomaan. Päästiin yhteisymmärrykseen minne ollaan menossa ja hän tarjosi vetoapua koska minulla pitkä matka. Kaveri veti n. 15km 30km keskarilla, en olisi muuten vauhtiin lähtenyt mutta kiire alkaa olla majapaikkaan.

Pidin kahvitauon yhden serpenttiininousun päällä. Tuli ensin pari pisaraa ja sitten taivas repesi. Pääsin yhden katoksen alle ja päätin että en laskuun lähde edes sadevetimet yllä. Kapeat sileät renkaat, tiukat mutkat, lukkopolkimet ja paljon vettä tiellä ei ole paras yhdistelmä. Lisäksi siinä pitää vielä jarruttaa aika rajusti. Onneksi sade loppui lähes yhtä nopeasti kuin alkoi, pientä tihkumista lukuunottamatta. Pääsin alas onnellisesti ja matka tasaista rantatietä jatkui.

Sisiliasta sammutettiin valot n. 19:30. Pimeys tuli yhdessä alamäessä, mietin mäen päällä että kohta kaivettava valo esiin, mäen alla se oli jo pakko. Takavilkku olikin jo päällä aikaisemmin. Onneksi rakas vaimoni sai minut ostamaan kunnollisen valon. Vanhalla tuikulla ei olisi nähnyt mitään kun alkoi vielä sataa. Oli tunnelmallista ajaa aivan pimeässä, sivulle kun katsoi niin ihan sama vaikka olisi ollut silmät kiinni. Autojakin meni tosi harvakseltaan, oltiin vain minä ja muutama tuhat sirittävää heinäsirkka.

Hotelli oli onneksi mäen päällä, että sai käytettyä viimeiset pakut siihen. Matkaa tuli hieman alle 140km, ihan riittävästi matkustamisen ja lyhyiden yöunien jälkeen.

Kommentit

4 comments on “Giro d'Italia”

  1. Alkaa kuulostaa ihan seikkailulta heti alkuun -liikuntaa unohtamatta. Go on bro!

  2. Kuulit vielä heinäsirkat, joten vanhuus ei ole vielä iskenyt! Tsemppiä jatkoon.

  3. Hienoa, että olet päässyt hyvään vauhtiin ja kokenut jo huonotkin kelit🤗 Tsemppiä ja ☀️päiviä👌

  4. Meitä nauratti ilmeikäs kertomus - sinua ei varmaan niinkään ekana pyöräilypäivänä. Jatkokertomusta odotellen🤙

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.