8.10.2019

Genovan kautta sisämaahan

Vetoapua

Eilen otin ensimmäistä kertaa vetoapua reissulla musiikista. Laitoin kaiuttimesta tulemaan ensin itseoikeutetusti Vesalan älä tuu droppaa mun tunnelmaa, vedettiin se duettona Brugnaton rinteillä. Perään muuta hyvää kotimaista pop-iskelmää, jonka avulla mäet selätin.

Tänään Sestri Levante kylästä vajaa kymppi rantatietä, sitten pääsin taas vuoristorataan. Muutama kilometri ylös, sama alas, ylös, alas....... tätä samaa riittikin sitten Genovaan asti. Siinä 50km matkalla nousumetrejä n. 800. Nämä nousumetrit ei kaikille mitään kerro, eikä varmasti kaikkia kiinnosta, mutta osaa pyöräväestä varmaankin.

Meni useampi kaveri ohi ja reisi on lakannut nykimästä, että perään pitäisi päästä. Tuli kyllä jossain vaiheessa mieleen heittää 12kg lisäpainot ojaan ja koittaa miten irtoaa kevyellä lastilla. On varmaan outo tunne 2000 kilometrin jälkeen ajaa "tyhjällä pyörällä", sitä odotellessa.

Sujahti yksi heppu alamäessäkin aika vauhdikkaasti ohi, katsoin mittaria minulla 50km/h vauhtia. Epäilen että 70-80 välillä oli, huusi ciao ja hävisi horisonttiin.

Genova

Ajelin jonkun aikaa kaupungissa, mutta ei jaksa nähtävyydet enää innostaa. Tullut nähtyä riittävän monta kirkkoa, monumenttiä ja keskusaukiota. Kävin syömässä kiinalaisessa vaihtelun vuoksi.

Minä olen viimeinen kenenkään kielipäätä moittimaan, mutta yllättävän huonosti puhuvat englantia edes ruokapaikoissa joissa luulisi turisteja käyvän.

Keskustasta ulos ajaessani joku heitti roskat auton ikkunasta eteeni tielle. Vauhti oli sen verran hiljainen että otin pienen spurtin ja kerroin mielipiteeni Lontoon murteella. Koska lukijoina voi olla alaikäisiä en voi ilman sensurointia sitä ilmaista. F....... I.... Näytti siltä että nämä kaksi herraa osasi sen verran kieliä, että meni perille.

Majapaikka

Ajelin jonkun matkaa Genovasta ulos jokivartta. Pysähdyin tekemään juomatäydennyksen huoltoasemalle ja samalla mietin mitenhän edessä löytyy majapaikkoja, sillä tie menee pieneksi.

Otin booking haun ja huomasin ettei kilometritolkulla ole kuin yksi hotelli, siellä edessä ei valoisaan aikaan yhtään mahdollisuutta. Sain huoneen varattua ja tulin kilometrin verran takaisinpäin.

Hotelli oli helppo löytää, sillä aseman pihalla tuli jututtamaan paikallinen harrastaja. Näytti kuvan omasta pyörästä koska oli autolla liikkeellä ja juteltiin myös matkastani. Hän sanoi että seuraa ja ajoi edellä ohjaten minut hotellin ramppiin.

Kuuma kylpy

Huoneessa oli amme ja mietin ettei ole todella pitkään aikaan tuota harrastettua, joten laitoin veden valumaan ja tein tuloaskareet ammeen täyttyessä. Laitoin niin kuuman veden kun juuri kärsi ja puhelimesta laitoin musiikit soimaan.

Olin siinä muutaman biisin ajan ollut hyvin rentoutuneena kun tuli mieleen, nyt kylmä olut tekisi terää. Roiskin enempiä vesiä pois ja huoneen baarikaapille, en ole tällä reissulla vielä sitä hyödyntänytkään. Vesi kielellä avaan kaapin, siellä on kaksi pulloa vettä. Hetkellisen tyhjän katseen jälkeen kaivan kassista huoltoasemalta ostamani jääteen, onhan se melkein samanväristä.

Päivän matka 69km ja aika 4h 3min. Olisin hieman pidemmälle mennyt, mutta majapaikka määräsi matkan pituuden. Ehkä hyvä näin, sillä ei enää ihan tuore olo.

Kommentit

3 comments on “Genovan kautta sisämaahan”

  1. Kylä kasvattaa lapsen, pätee myös Italiassa. Kiva kuulla, että pidät sielläkin tapakasvatusta arvossa😉. Teessä on hyviä flavonoideja, joten kelpo vaihtoehto oluelle on se.

  2. Outoa tuo roskien viskely maanteiden reunoille. Eikö siellä ole lainkaan roska-astioita, joihin roskat voisi heittää?! Näin suomalaisen näkövinkkelistä "tarttis tehrä jotain". Toivotaan siulle hyviä ilmoja ja myötäisiä tuulia.😎

  3. Täällä on julkinen jätehuolto persiillään. Ei se näy onneksi jokapaikassa, mutta missä se ei pelaa niin ihmisetkään ei vältä. Napolin alue ehkä korostui eniten ja etelämmässä teiden varsilla jätekasoja. Täällä pohjoisessa ongelmaa vähemmän. Luulen että nyt jo asiat paremmin kun olen antanut matkan varrella palautetta😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.