14.7.2023

Geneveen tieni vie

Huolet pois

Hieman illalla mietin miten pyörä saadaan kuntoon, tuossa kunnossa matkaa ei olisi voinut jatkaa. Kävin ennen aamupalaa laittamassa sähkövaihteet latautumaan, yksi vaihtoehto vähemmän vikoja.

Pyöräliike löytyi pienen kiertelyn jälkeen ja sain pyörän huoltoon nopealla aikataululla. Oli ammatti kaveri, teki säätöjä sekä mekaanisesti, että ohjelmallisesti, itseltä jäänyt varmasti tekemättä. Katsoi mittalaitteiila suoruudet, sääti jarrut ja pisti renkaat oikeisiin paineisiin. Puolisen tuntia töitä teki.

Ostin samalla uuden runkolaukun ja takavalon rikkoutuneiden tilalle. 170,-kevyemmällä kukkarolla poistuin, mutta hyvällä mielellä.

Pitkä biitsi

Olen nyt ajellut Geneve järven rantaa vajaat kymmenen kilometriä, hiekkarantaa ja auringon ottajia piisaa. Pysähdyin tähän jäätelölle ja kirjoittamaan ekat rivit päivän blokiin. Hyvä on muutenkin välillä pysähtyä katselemaan ja miettimään maailman menoa.

Vaihdoin hieman isommalle tielle ja asfaltille. Kevyessä myötätuulessa ja 32 asteen lämmössä pyörä kulkee kevyesti.

Toinen pidempi pysähdys uupeaan paikkaan hieman levähtämään ja katselemaan Alppeja, jotka järven takana kohoaa. Kunnioituksella ja hieman pelon sekaisin tuntein huomenna sinne tarkoitus lähteä.

Viime vuonna kun yli pääsin, kävi mielessä ettei tätä ikinä enää.....

Geneven keskusta

Onhan täällä ison maailman meininki, maalaispojalla pää pyörii kuin pöllöllä. Geneve järven ranta ja sen ilmapiiri todella upea, vähän petyin vanhaan kaupunkiin. Hain picnic eväät ja nautiskellen niitä nurmikolla, tässä on ihmisen hyvä olla. Jet d'Eau suihkuaa tuossa edessä ja keli just sopiva tähän hommaan.

Kun ajelin loppumatkaa, jalka tuntui hyvältä ja ajattelin olevan hyvä idea avata välillä vähän paikkoja. Pistin vauhdin 32 paikkeille ja kohta huomasin toisen maantiepyörän olevan beesissä. Ajelin kolmisen kilometriä ja sitten kurkkasin taakse, otti sen vissiin niin että veto vuoro vaihtuu. Kaveri pisti 35 keskariksi ja viitisen kilometriä tulin perässä, just meinasin heittää pyyhkeen kehään kun kääntyi toiselle tielle.

Menin seuraavaan sopivaan levähdyspaikkaan juomaan puolikkaan jääteen, joka oli takataskussa. Ei voinut jäädä pidemmäksi aikaa, sillä rupesi hiki valumaan silmiin. Äkkiä takaisin tielle, kyllä tie kuivaa minkä kastelee. Luulen että avasi vähän paikkoja huomista varten.

Päivän matka 64,3km Aika 3h 2 min Nousu796 lasku 805. Voidaan laskea puolikkaaksi lepopäiväksi.

Kommentit

3 comments on “Geneveen tieni vie”

  1. Edes puolikas lepo - hyvä sekin, ei tartte olla niin huolissaan kotiutuskunnosta 😉
    Ei ne rypäleet oo täälläkään kypsiä, ehdit kotiin ennen niiden kypsymistä.
    Maisemat näyttää kyl hyviltä, alppimaisemia ootellen….jaksaa, jaksaa 👍

  2. Muistot palaa, v1973 Geneve järven ympäri ( autolla)😂, maisemat edelleen upeat. Ei se pyöräilijä muuten ollut menossa toiselle tielle, ei vaan pysynyt enää sun vauhdissa niin ajoi muka muualle😂. Alppeja odotellessa hyviä kilometrejä 🚴🏻‍♂️🤗

    1. Maisemat varmaan aika samanlaiset, muutama rakennus saattanut tulla 50 vuoden aikana. Hieno aamu täällä ja vatsa täynnä, hyvä lähteä tien päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.