19.7.2023

Como järven tuttuihin maisemiin

Lämpötila

Tiede sanoo että ilman lämpötila on sama varjossa ja auringossa. Suksikaa kuuseen tieteilijät, tulkaa polkemaan 36 asteen lämpötilassa kun aurinko porottaa niskaan. Tuleeko mieleen että olisi varjoa ja vähän viileämpää.

Ollut viimeiset puolitoista viikkoa lämpötila 30 asteen päälle, kyllä minun pyörä lämpimässä kulkee paremmin kuin kylmässä. Voisin silti kertoa sen jossain tuntuvan, jos ette tietoa levitä.

Matkailu yritys?

Sitä kun on lähes koko ikänsä ollut yrittäjä, niin aina se on mielessä. Olisikohan markkinoita retkelle joka: Suunnitellaan puolivillaisesti, retken johtajan kielitaito on vajavainen, suunnistustaito olematon, huomisesta ei välitetä, mutta fiiliksestä ei tingitä.

Nykyään kaikki tehdään niin valmiiksi, tämä olisi siis vaihtoehto valmis matkoille. Pysyy koko retken ajan pieni jännitys, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tietenkin nämä matkat tulee olemaan valmismatkoja kalliimpia, sillä kaikki extra maksaa.

Voisin alkaa ottaa ilmoittautumisia ensimmäiselle reissulle. Siitä ei tietenkään ole hajuakaan mihin se suuntautuu, mutta laittakaa varausmaksu pari tonnia tilille.

Kierto Varennan kautta

Lähdin aamulla siis Varesesta, tulin Comon kaupunkiin. Siitä olisi suora tie Leccoon, mutta se tie on ankea. Teollisuutta ja ei mitään nähtävää.

Tuon oikaisun olisin tehnyt jos aikataulu ollut tiukka. Nyt lähdin rantaa kohti pohjoista. Keskeltä järveä on hyvät lauttayhteydet ja tulin vastarannalle Varennaan. Nämä tiet on taas aivan ykkösteitä maisemien kannalta.

Olemme Tuulan kanssa ajaneet tämänkin saman tien Leccoon ja muistin kyllä siellä olevan lopussa pätkä nelikaistatietä, jonka reunaa joutuu ajamaan, kiertotietä ei ole. Nyt siinä oli tosi kova rekkaliikenne ja ajoin niin reunassa kuin uskalsin ja mahdollisimman kovaa ettei tarvitse kauaa siinä vanheta.

Huomasin kyllä että joku pensas roikkuu tien puolella, ajatus kiertämisestä kaikkosi kun huomasin rekan olevan vasemmassa kyljessä. No se pensas oli joku piikkiversio ja sain reissun ensimmäiset haavat. Näyttää kuvassa pahemmalta kuin on.

Kävin uimassa kohta nelikaistatien jälkeen, teki todella hyvää.

Piti vielä kerran tyriä

Varasin huoneen Booking kautta Leccosta. Katsoin että vain 1,2km rannasta ja selkeästi edullisempi kuin rantamajoitus, tuon otan. Sitä ei kerrottu että 1,2km on ylämäkeä.

Maksoin valmiiksi ilmoitin saapumisajaksi 18:00. Täällä ei ollut omaan Respaa. Tulin hieman etuajassa ja katsoin tullut viesti, saat ohjeet miten pääset sisään. Ohjeita ei kuulu, ainut mikä vähän auttoi, ei päässyt Saksalainen pariskuntakaan.

Puhelinnumero oli mihin voi soittaa jos ongelmia. Soitin ja siellä kone puhuu Italiaa, sen verran ymmärsin että olisi pitänyt painaa Uno, Due tai Tre, hieman vaikeutti kun ei ymmärtänyt kysymystä.

Saksalaiset luovutti, minä en, tunti varmaan oltiin portin takana. Sitten tuli pari ehkä Puolalaista työmiestä ja tulin portista heidän kanssa. Sen verran sain englannilla selvitettyä, että maksoin huoneen, mutten pääse sisään. Koputti johonkin oveen ja sanoi Boss.

Selvisi lopuksi ettei minun citytax maksuni 1,50 näy siellä ja siksi ohjeita ei ole tullut. Kyllä sen maksoin luottokortilla kuten huoneenkin. Sain maksaa sen käteisellä ja pääsin majoitukseen.

Matkaa tänään 84,7 ajoa 4h 21 min Nousua 1048m ja laskua 1110m.

Kommentit

4 comments on “Como järven tuttuihin maisemiin”

  1. Tuo ”retkiyritys” kuulostaa hyvältä, pitää jatkaa vielä töitä, että saa hankittua varausmaksun😂. Upea maisemat taas ja liian täydellistä olisi ollutkin ellei pieniä naarmuja vielä viime metreillä. 🚴🏻‍♂️🤗

    1. Koitahan Maisa painaa duunia ne kolme päivää viikossa että saat matkarahat kasaan. Arskan ruoka-annoksia voit pienentää, siitä vuodessa kertyy matkakassa.

  2. Kyllä näitä kuvia katsellessa alkaa mieli tehdä reissuun … tosin ei näillä helteillä. Makea lopetus reissulle näillä maisemilla. Hoida naarmut hyvin, etteivät ala kuumalla märkiä 🧴🩹
    Tervetuloa sopivan lämpimään Suomeen 😊

    1. Pitää varmaan hakijoille sanoa, että ottavat toppatakin mukaan. Siis toivottavasti joku hakee, ettei tarvotse pyörää kasata🙄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.