16.7.2023

Champery

Matkan paras virhe

Heräsin hyvin nukkuneena, avasin verhon ja parvekkeen oven, veti näkymä hiljaiseksi. Uskomattoman komea Alppimaisema avautui edessä, illalla oli niin pimeää kun 23:00 maissa tulin huoneeseen ettei silloin mitään nähnyt.

Tällaisia yllätyksiä voi sattua kun lähtee reissuun ja ei pelaa liikaa varman päälle. En olisi tätä upeaa kylää varmaan eläissäni nähnyt ilman virhettäni. Kylä on 1055 metrin korkeudessa, asukkaita hieman toista tuhatta. Elää hyvin pitkälti matkailusta, alppilajit tietenkin pääkohde.

Lähden tutustumaan kylään kävellen, huoneen luovutus puolenpäivän aikaan ja siihen asti varmasti täällä olen.

Camilla Berra

Eilisessä blogissani jo kerroinkin kuinka mahtavat ihmiset oli respassa. Kun menin aamupalalle näin yhden taulun, johon oli koottu Freestyle skiing kuvia, sehän oli respan nainen. Sveitsin mestari ja Olympia edustaja, nyt lopettanut aktiiviuran.

Matkaa takana

16 matkapäivä takana ja kilometrejä kertynyt yli 1400. Mukavasti vielä jaksaa, sillä en ole yleensä vetänyt itseäni aivan loppuun.

Hyvin on myös yön aikana palautunut, toki aamulla ensimmäiset kilometrit on nihkeät. Se on sanomattakin selvää että kuorma kropassa kasvaa, mitä enemmän päiviä ja matkaa tulee.

Eilisen matka unohtui kirjata. 96,5km 4h 28 min ja oli aika tasaista, nousua 661m ja laskua 592m. Junamatka ei ole mukana kilometreissä😁

So easy

Päivä alkoi tänään 13 km laskulla. Vähän kuin olisi mutkamäkeä tullut suksilla alas, sen verran tiukkoja kurveja oli. Tuli mäessä mieleen kun vauhti meni yli 50km/h, tässä vauhdissa eilen sattui Tour de France kilpailussa joukkokolari. Voin kertoa niille, ketkä ei pyörällä ole sitä vauhtia ajanut, siinä ei käy hyvin jos nurin menee.

Mahtavaa oli kyllä kanttailla kurveihin, vaikka minulta ne menee aika hillitysti. Tuli takaa kolme oikean pyöräilijän oloista henkilöä ja ne sujahti ohi ja hävisi näköpiiristä hyvin nopeasti.

Kun pääsin mäen alas, kohta sen jälkeen tuli kahdeksan kuskin porukka ja kysyin saanko liittyä seuraan, lupa tuli helpolla. Ajelin heidän kanssa 45km noin 30km/h keskivauhdilla. Rupateltiin siinä matkalla ja minun ei tarvinnut osallistua vetohommiin. Yksi evästauko pidettiin, sillä he olivat ajaneet jo pidempään.

Oli myös todella rentouttavaa antaa muiden hoitaa navigointi, löysivät myös mukavat pienet laaksonpohjat ja joen varret. Oli tasaisempaa tietä kuin oma reitti olisi ollut, ei haitannut.

Loppumatkan ajelin sitten yksin ja kävin välillä myös soratiellä. Tämän päivän ajo meni todella helposti, jos meidän perheen naiset tekee kauppalistan, on Prismassa käynti kovempi urakka.

Päivän matka 110km, aika satulassa 4h 20min. Nousua 818m ja laskua 1255m

Kommentit

2 comments on “Champery”

  1. Hienot kokemukset senkun jatkuvat,HIENOA👍
    On kertomista jälkipolville 🤗.
    Noi alppimaisemat on niin hienoja!!! Hyviä kilometrejä tällekin päivälle🚴🏻‍♂️🤗

    1. Kyllä näistä pysyviä muistoja jää korvien väliin ja mitä ei muista voi lukea blogista. Tuli taas hyviä ja haastavia kilometrejä, yllättikö?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.