24.5.2022

Buon giorno

Tunnelmapaloja eiliseltä

Koin eilen yhden kauhun hetken, olin laskenut sieltä vuoren huipulta jokusen kilometrin, tien vieressä näkötorni jonka ohi olin tullut. Olinko lähtenyt väärään suuntaan väsyksissä ja huonossa näkyväisyydessä. Kävi mielessä, etten näillä jaloilla takaisin pääse, tunne oli aivan kamala. Hetken keräsin ajatusta ja pääsin kartalle, se oli samanlainen torni ja olin oikealla tiellä.

Mäelle mennessäni jossain reilun kilometrin korkeudessa olin hörppäämässä juotavaa sikaanissa kun siihen pysähtyi avomersu ja peukalo pystyssä mies kysyi minne matka. Sanoin Lago Maggiore, olivat juuri sieltä tulossa. Kauhistelivat minun reitti valintaa, kuski nosti lippistä ja toivottivat hyvää matkaa.

Ei tullut kyllä yhtään pyörää vastaan yli 1 000 metrin korkeudessa kummallakaan puolella.

Kevyt päivä

Majapaikasta lähtiessäni Soazzasta tuli emäntä pihalle toivottelemaan turvallista matkaa ja kysyi saako ottaa kuvan facebookkiin, toki suostuin.

Tiesin reitin järvelle olevan helppo, sillä tulen alaspäin yli 400 metriä.

Viisas maratoonari Kaimani sanoikin että pyöräily on helppoa, sen kun satulassa istuu. Tänään se tuntui juuri siltä, sillä lopetin päivän ajot kun saavuin Lago Maggiorelle. Hieman ennen järveä alkoi tihkua ja onneksi pääsin järvelle asti ennenkuin ukkossade alkoi.

Pysähdyin syömään ja sateelta suojaan ranta ravintolaan. Otin spagetti Carbonaran ja S.Pellegrino kivennäisvettä. Katselin maisemia ja päätin ruveta päivittämään blogia kun sade jatkuu.

Tarjoilija kysyi olenko minne matkalla, sillä tiesi minun tulleen pyörällä. Sanoin matkan jatkuvan kelin mukaan, sateessa ei niin kiva polkea. Hän tarjosi majapaikkaa tästä samasta rakennuksesta. Lupasin miettiä asiaa.

Katsoin sää ennustetta ja ei oikein hyvältä näyttänyt. Tarkistin ensin mitä hintaa näyttää booking kautta, 109,- ilman aamupalaa. Tein pienet neuvottelut kaverin kanssa ja sovittiin huone aamupalalla 80,- Ikävä kyllä ei ole järvimaisemaa, mutta voin istua tässä ravintolan puolella, päivittää blogia ja katsella maisemaan.

Lago Maggiore

Olemme vaimon kanssa kiertäneet Pohjois Italiaa aika paljon, on meidän suosikkikohde. Tällä järvellä vielä käymättä ja se oli yksi syy reitti valintaan.

Täällä Pohjois Italiassa on viisi suurempaa järveä rinnakkain, muilla järvillä olemme vierailleet. Länsi-Itä suunnassa Lago Maggiore, Lago Di Lugano, Lago Di Como, Lago d'Iseo ja Lagi Di Garda. Tältä reissulta jää Garda käymättä, muille menen jos suunnitelma pitää.

Iltaohjelma

Tänään jäi tuota aikaa kulutettavaksi, sillä sade keskeytti ajot. Toki sateellakin ajaa voi, mutta nyt loppumatkan voin ottaa leppoisasti, sillä lento kotiin on varattu 30.5 maanantaina.

Kävelin paikalliseen supermarkettiin, josta kuva ohessa. Näistä minä pidän, sieltä saa kaiken mitä ihminen tarvitsee ja lisäksi hyvän asiakaspalvelun.

Myyjä jostain kumman syystä huomasi etten ole paikallinen, ruvettiin siinä juttelemaan ja kehuin hänen kauppaansa. Kysyin saanko ottaa kuvan ja laittaa blogiin, hän totesi että mielellään. Kysyi vielä blogi osoitteen, että voi katsoa. Kirjoitin se ylös ja toivottelimme hyvää jatkoa. Nämä on reissun pieniä hetkiä, joihin et normaalisti törmää.

Kaupasta majapaikkaan kävellessä törmäsin tuttuihin, pariskunta oli samassa hotellissa ja oltiin jo ajatuksia vaihdettu. Kysyivät onko minulla kiire, no ei todellakaan, sillä olen yksin ja iltaohjelma on aina vähän yksinäinen.

Käy istumaan hän tarjoaa oluen jos maistuu, no enhän minä toki tuosta kieltäytynyt. Istuin tämän Hollantilaisen eläke pariskunnan kanssa toista tuntia ja juttelimme aika paljon maiden erosta. Tälläisten ihmisten kanssa on helppo keskustella, kun heidänkään äidinkieli ei ole Englanti, tulee silleen sopivan hitaasti, ehtii ratas pyörähtää.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.