3.7.2023

Belgian maisemissa

Illan tunnelmia

Oli kyllä mahtavaa kierrellä Brukken katuja. Alkoi vaan jo päivä painaa ja ei läheskään koko aluetta jaksanut haravoida.

Hotelli oli kyllä kokemus, positiivisessa mielessä. Huoneeseeni mentiin ensin kerros ylös, pitkin käytävää ja puolitoista kerrosta alas. Respaan kun menin, olin aina väärässä paikassa, sillä sen verran sokkeloinen tämä todella vanha rakennus oli.

Unohtui eilen matkan kesto. Kilometrejä kertyi 117km ja pyörän päällä 6.5h. Garmin meni jumiin ja sen takia en nousumetrejä saa, ei niitä eilen kyllä paljoa tullut, alankomaata ajoin. Onneksi toinen mittari vielä pelaa. Eilen en siis saanut Garminista edes virtaa pois, nyt yön aikana akku meni loppuun ja sammui. Nyt toimii taas.

Hyvällä tuulella

Tänään pitäisi olla tuuli myötäinen. Tällä kertaa olin asiaa jopa ajatellut ja tänne Brukken asti tiesin ajavani vastatuuleen tai sivuvastaiseen.

Viimevuoden matkallani asia ei käynyt mielessä kun reittiä suunnittelin. Lähtöni oli Unkarista ja ajoin matkani itä-länsi suunnassa, lämpimät ilmavirtaukset tuuli vastaan lähes koko matkan. Jossain vaiheessa meinasi huumori loppua minultakin.

Jos matkaa suunnittelette suosittelen lukemaan minun kertomukset, jätätte tekemättä ne kaikki minun virheeni ja silloin matka sujuu mukavasti.

Tosin täytyy myöntää näin jälkikäteen, vastoinkäymiset on jäänyt hyvin mieleen ja niistä hyviä muistoja sekä tarinoita. Asenne matkalla on tärkein, positiivinen ajattelu tilanteessa kuin tilanteessa pelastaa paljon.

Gent

En tästä paikasta etukäteen mitään tiennyt, nyt jotain jo tiedän. Se on asukasluvultaan Belgian suurin kunta ja lempinimi on "ylpeä kaupunki" (flaamiksi de fiere steda). Kaupungin historia lasketaan alkaneen jo 500 luvulta, historia näkyy kaupunkikuvassa.

Bryssel

Tie Bruggesta Gent:n oli mahtava, lähes koko matka joen varsia sivumyötäisessä tuulessa. Gentistä Brysseliin valitsin ehkä väärän ja suorimman tien. Lähes koko matkan oli pyörätie, mutta aika paljon ison tien varressa ja ei paljoa nähtävää. Loppumatkasta ajelin pätkän kapeaa hiekkapolkua, se oli hauska rupeama tuon päälle.

Brysselissä kävin ensin katsomassa Europarlamentti rakennuksen. Siinä vähän aikaa istuskelin ja viereeni käveli "pukumies" ja rupesi kyselemään mistä olen. Näytin karttani ja toki kerroin että Suomesta. Häntä kiinnosti kovasti matkani, kertoi olevansa europarlamentin jäsen ja tunsi myös Alexsander Stubb:n. Hänestä otin puheeksi, koska on innokas pyöräilijä. Juttelimme jonkin aikaa ja pikkusen harmitti kun jäi kysymättä hänen nimensä.

Nähtävää vähintään riittävästi.

Kiertelin kaupunkia ja toki muutama kuuluisa paikka piti käydä tarkastamassa. Grande Place kutsutaan maailman kauneimmaksi aukioksi ja täytyy myöntää että on se häkellyttävän upea.

Pieni pissaava poika toki oli nähtävä ja ajelin myös puistojen halki.

Kyllähän täällä saisi aikaa menemään useammankin päivän, mutta minun matkani jatkuu aamulla seuraaviin kohteisiin.

Hotellille meno

Yksinkertainen asia, laita puhelimen Mapsin kartta ja aja perille. Se olisi helppoa jos puhelimessa olisi virtaa.

Menin yhteen hampurilaisravintolaan ja kysyin jos saisi virtaa, otin samalla juusto hampurilaisen pieneen nälkään. Pistin karttaohjelman päälle latauksen jälkeen ja katsoin että n. 10km matkaa majapaikkaan. Halusin majapaikan siten, että olen kaupungin oikealla puolella lähdössä aamulla.

No eihän se lataus riittänyt, n. 3km jäi ajamatta. Siinä tien laidassa oli kukkakauppa, missä myytiin myös muita tuotteita. Kysyin taas saako virtaa, olisi saanut vaikka en olisi mitään ostanut. Halusin kuitenkin olla kohtelias ja otin pullon olutta, jota nautiskelin ulkopuolella.

Kauppiaan poika tuli juttelemaan ja näki karttani. Halusi ottaa kuvia ja kyseli matkastani. Siinä juteltiin hyvän aikaa ja hän kysyi onko minulla Facebook, sanoi että löytyy. Ollaan nyt kavereita ja hän lupasi seurata etenemistäni blokissa.

Korjaus tänään aikaisemmin kirjoittamaani. Tehkää virheitä reissuilla, niistä voi tulla hienoja hetkiä.

Matkaa tänään 119km. Ajoaika 6h 15min. Tänään kyllä tien päällä oli enemmän jo vauhtia, mutta kun noissa kaupungeissa työntää pyörää tai ajelee kävelyvauhtia, niin keskivauhti jää kovin alhaiseksi. Itsellä säätö siten, että jos nopeus yli 2km/h alkaa tallennus.

Kommentit

8 comments on “Belgian maisemissa”

  1. Jos alkaa polkeminen kyllästyttää, niin suosittelen 4 kertaa päivässä uimista.
    T: Uimamaisteri 😉

    1. Kyllä uiminen tällä reissulla saattaa toteutua, mutta vielä ollut sen verran viileää ettei ole mieli tehnyt. Pyöräilyyn sää kyllä varsin sopiva.

  2. Garminin (Edge 530) olen saanut tähän mennessä resetoitua painamalla virtanappulaa 20 sec. Kyllä se viimein aina boottaa.

  3. Pudota tallennusnopeutta niin nähdään missä kaikkialla olet talutellut pyörää 😉

  4. Hienoa että jaksat polkea ja nähdä hienoja paikkoja, olo MELKEIN kun olis itse reissussa🤗. 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.